Προβλήματα από την έντονη κακοκαιρία παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα καιρικά φαινόμενα είναι πιο έντονα στη δυτική Ελλάδα. Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε αρκετούς δρόμους της Δυτικής Ευρυτανίας ενώ και η Ηλεία μετρά τις ζημιές στις υποδομές της. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Αγράφων, όπου μετά τη γέφυρα της Παλαιοκαρυάς προς Τρίδεντρο σημειώνονται σοβαρές κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων με αποτέλεσμα να κλείσει η πρόσβαση προς τα χωριά Τρίδεντρο, Επινιανά, Μάραθο, Βραγγιανά, Μοναστηράκι και Τροβάτο από τη μεριά του Καρπενησίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο είχαν σπεύσει νωρίτερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του δήμου Αγράφων χωρίς ωστόσο να μπορούν να δώσουν άμεσα πρόσβαση. Ο δρόμος θα παραμένει κλειστός.

Μικρότερα προβλήματα σημειώνονται και στις ΔΕ Απεραντίων και Ασπροποτάμου ενώ υπήρξαν και συχνές ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταστροφές στην Αιτωλοακαρνανία

Καταστροφές σημειώθηκαν στην περιοχή Μαγούλες Αιτωλικού, στο Χαλίκι, στη θέση «Πούντες» και σε άλλα κοντινά σημεία, μέσα σε λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης.

Οι κάτοικοι και οι αγρότες είναι απελπισμένοι για τις μεγάλες ζημιές που έγιναν στα σπίτια, τις αποθήκες και τα χωράφια τους. Στις Μαγούλες τα νερά που ήρθαν από το βουνό έφεραν μαζί τους πέτρες, ξύλα, κλαδιά και αδρανή υλικά, που κατέληξαν μέσα στα χωράφια και τις αποθήκες. Ο κεντρικός δρόμος του οικισμού, αποκλείστηκε και οι κάτοικοι προσπάθησαν με δικά τους μέσα να καθαρίσουν για να αποκατασταθεί, έστω και υποτυπωδώς, η πρόσβαση.

Ολόκληρα στρέμματα δενδροκαλλιεργειών μετατράπηκαν σε λίμνη στη θέση «Πούντες». Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, στον αύλακα αυτόν συγκεντρώνονται τα όμβρια από Χρυσοβέργι, Χαλίκι και τη γύρω περιοχή. Όμως η συγκεκριμένη δίοδος δεν μπορεί να απορροφήσει όλο αυτό τον όγκο νερού και έτσι καταλήγει μέσα στα χωράφια. Από την περιοχή περνούν και οι γραμμές του τρένου, οι οποίες, σε πολλά σημεία έχουν μείνει στον αέρα, αφού το έδαφος έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

 Πλημμύρισε χείμαρρος στο Κεφαλόβρυσο

Εικόνες από τις καταστροφές στις Μαγούλες:

Ηλεία: Ζημιές σε υποδομές σε Αλποχώρι και Λαντζόι

Ζημιές σημειώθηκαν και στο γήπεδο Αλποχωρίου που είναι ακατάλληλο προς χρήση και τη γέφυρα του Ενιπέα από Λαντζόι προς Χελιδόνι, όπου υποχώρησε τμήμα της ασφάλτου.

Video από τις καταστροφές στο Αλποχώρι:

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο Ενιπέας φούσκωσε αρκετά με τα ορμητικά νερά του να προκαλούν προβλήματα στη γέφυρα που συνδέει το Λαντζόι με το Χελιδόνι. Μεγάλο τμήμα του δρόμου δίπλα στη γέφυρα, λόγω της πίεσης των νερών του ποταμού που υποσκάπτουν το έδαφος, κατέρρευσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα και μετά από λίγο να απαγορευτεί ολοκληρωτικά από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας, με εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω Νεράιδας.

Κατολίσθηση βράχων στο οδικό δίκτυο Κλειτορία προς Τρίπολη στην τοποθεσία Σελέκου

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων πτώσεις βράχων σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο Κλειτορία προς Τρίπολη στην τοποθεσία Σελέκου.

Για την αποκατάσταση από τις πτώσεις βράχων τέθηκε σε εγρήγορση όλος ο μηχανισμός της δημοτικής ενότητας Κλειτορίας και το Α.Τ Κλειτορίας.

Η απομάκρυνση των επικίνδυνων βράχων ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τα μηχανήματα του Δήμου και με τη συνδρομή ιδιώτη.

Πηγές: ilialive.gr, aixmi-news.gr, vimapoliti.gr, kalavrytapress.gr, agriniotimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης