Σε δυναμική ενέργεια προχώρησαν οι «πενταμηνίτες», καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου, κατέλαβαν το κτήριο του ΟΑΕΔ στη συμβολή των οδών Σταδίου και Μπενάκη στην Αθήνα.

Όπως δήλωσαν, προχώρησαν στην κίνηση αυτή, επειδή «απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειές τους μετά τις άκαρπες να δουν κάποιο κυβερνητικό στέλεχος για τα θέματα που θίγουν, δηλαδή της εργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πενταμηνίτες έχει ανακοινωθεί από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες για τις 18.00 το απόγευμα έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, με αίτημα «σταθερή δουλειά για όλους-πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στους ανέργους και ελαστικά εργαζόμενους».

Στάση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στη Softex

Παράλληλα, έξω από το κτήριο του ΟΑΕΔ, συγκεντρώθηκαν και οι απολυμένοι της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας, διεκδικώντας την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Softex και την ανάκληση των απολύσεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι για τους εργαζόμενους στη Softex, το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δεσμεύτηκε ότι «θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας»

Βίντεο-Φωτογραφίες: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης