Ρεπορτάζ: Έλενα Καραθάνου / Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Λουκέτο στο σχολείο έβαλαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ελληνικού λόγω… κορωνοϊού. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφορία ότι υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού στο σχολείο, οι μαθητές υποστηρίζουν ότι φοβούνται για τυχόν κρούσματα και ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να κλείσει το σχολείο τους για προληπτικούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μαθητές έλαβαν αυτή την απόφαση επειδή το σχολείο τους συστεγάζεται με το 1ο Γυμνάσιο, μαθητές του οποίου ταξίδεψαν πρόσφατα σε χωριό του Νομού Ηλείας. Όπως είχε αναφέρει στο zougla.gr, η κ. Ασπασία Καρφάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ελληνικού, «οι μαθητές δεν ταξίδεψαν σε πληττόμενη περιοχή, αλλά σε ένα χωριό έξω από την Αρχαία Ολυμπία, τροποποιώντας το πρόγραμμα της σχολικής εκδρομής…».

Επίσης σε όλα τα σχολεία της περιοχής έγινε πρόσφατα απολύμανση για προληπτικούς λόγους και χωρίς να παρουσιαστεί ακόμη κρούσμα στον σχολικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Καρφάκη μίλησε εκ νέου στη zougla, προτρέποντας τους μαθητές να ανοίξουν το σχολείο και να ακολουθήσουν τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας. Η ίδια αφήνει υπόνοιες πως οι μαθητές έχουν τη στήριξη ενηλίκων, οι οποίοι από φόβο συμφωνούν στο κλείσιμο του σχολείου έστω και με κατάληψη.

«Τα παιδιά αυτή τη στιγμή είναι στους δρόμους. Ούτε στις σχολικές αίθουσες βρίσκονται ούτε στον χώρο του σχολείου. Οι γονείς τους εργάζονται και τα παιδιά τριγυρνούν. Πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο. Να προσέχουμε, αλλά να μην πανικοβαλλόμαστε…» είπε μεταξύ άλλων η ίδια.

Ακούστε τι είπε στο zougla.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης