Βίντεο – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση από το πρωί της Παρασκευής στον Σταθμό Λαρίσης, όπου ομάδα προσφύγων πραγματοποιεί κατάληψη, με αποτέλεσμα να έχουν διακοπεί τα δρομολόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 150 με 200 πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, έχουν καθίσει πάνω στις ράγες και ζητούν να έρθουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στα Διαβατά ΘεσσαλονίκηςΠερίπου 150 με 200 πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, έχουν καθίσει πάνω στις ράγες και ζητούν να έρθουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, κάποιοι έχουν αρχίσει και στήνουν σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την πρόθεσή τους να μην αποχωρήσουν, εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Στον Σταθμό Λαρίσης μετέβη και ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «με τη συζήτηση θα βρεθεί λύση» και το θέμα θα λήξει.

Αποχωρούν οι πρόσφυγες σταδιακά από τον σταθμό Λαρίσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν τις 16.00 άρχισε να μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των προσφύγων, οι οποίοι από το πρωί βρίσκονταν στο σταθμό Λαρίσης με αίτημα να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα. Ήδη τα πρώτα πούλμαν μετέφεραν πρόσφυγες πίσω στις δομές, όπου φιλοξενούνται.

Έξω από τον Σταθμό Λαρίσης βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της κατάληψης των γραμμών, υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια στον άξονα καθώς και στον Προαστιακό Αθηνών.

Στην ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητεί «την κατανόηση των πελατών της για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την κατάσταση αυτή».

Αιτία για τη συγκέντρωση στάθηκε διαδικτυακό κάλεσμα, το οποίο λανθασμένα πληροφορούσε ότι στις 12.00 το μεσημέρι επρόκειτο να ανοίξουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, επιτρέποντας έτσι στους μετανάστες και πρόσφυγες να μεταβούν προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Γεροβασίλη: Δεν θα επιτραπεί στους μετανάστες να μετακινηθούν από τα Διαβατά ή τον Σταθμό Λαρίσης

Την ίδια ώρα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της στο news24/7 ανέφερε για τους πρόσφυγες και μετανάστες που επιχείρησαν να φύγουν από τη χώρα μέσω Ειδομένης ότι «δεν πρέπει να ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες, επειδή κάποιοι διακινητές τούς πούλησαν ψεύτικες ελπίδες. Σταδιακά θα πειστούν να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται. Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά. Δεν ανοίγουν τα σύνορα για άλλη χώρα. Δεν θα τους επιτραπεί να μεταφερθούν στη Βόρεια Ελλάδα από τον Σταθμό Λαρίσης».

Εικόνες από τον Σταθμό Λαρίσης:

 

 

 

«Να λειτουργήσει ο σταθμός» ζητούν οι πολίτες

 

Η διοίκηση του σταθμού ενημερώνει τους Έλληνες επιβάτες από τα μεγάφωνα λέγοντας συγκεκριμένα: «Οι Έλληνες επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν για Βόρεια Ελλάδα να γνωρίζουν ότι βρίσκονται λεωφορεία έξω από τον σταθμό».
 

 

Στιγμιότυπα από το σημείο:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης