Κατακόρυφα έχει αυξηθεί η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στο νησί ώθησαν τους καταναλωτές να σπεύσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο.

Η κατανάλωση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ακολουθεί ανοδική τροχιά κατά 30%, εξέλιξη που έχει προκαλέσει την ικανοποίηση των πρατηριούχων υγρών καυσίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα από μια μακρά περίοδο με κύριο χαρακτηριστικό την παρατεταμένη ύφεση, ο τζίρος των πρατηριούχων έχει αυξηθεί. Οι επιχειρηματίες προσδοκούν το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί να διατηρηθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Οι παράγοντες στους οποίους οφείλεται η άνοδος της αγοραστικής κίνησης στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι από τη μια η ιδιαίτερα χαμηλή τιμή του και από την άλλη ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των δικαιούχων για την επιδότηση πετρελαίου.

Η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στο Ηράκλειο είναι τα 0,93 λεπτά/λίτρο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς οι προσδοκίες είναι υψηλές όσον αφορά την περαιτέρω μείωση της τιμής του πετρελαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης