Μετά από μήνες γραφειοκρατίας, παλινωδιών και επικίνδυνων καθυστερήσεων το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΤΑΗ πήρε απόφαση το βράδυ της Δευτέρας να κατακυρώσει το διαγωνισμό για τη δεύτερη φάση – ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, που είναι κόσμημα για την πόλη.

Η διοίκηση με πλειοψηφία ,αφού καταψήφισε η αντιπολίτευση, αποφάσισε να δώσει το έργο στην εταιρεία του Μπόμπολα, την ΚΑΣΤΩΡ, που ήταν και η μοναδική που κατέθεσε προσφορά για το έργο, όπως είχε γίνει και την προηγούμενη φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε βέβαια ο διαγωνισμός είχε ακυρωθεί με απόφαση της επιτροπής με το σκεπτικό ότι ήταν ένας ο μειοδότης και κάποια ζητήματα που αφορούσαν την τεχνική προσφορά. Μάλιστα και στην ένσταση που είχε κάνει η εταιρεία είχε εισπράξει και δεύτερο «όχι».

Τότε, θυμίζουμε, η διαγωνιστική διαδικασία και τα όσα είχαν γίνει αποτέλεσαν αντικείμενο έριδος και αντιπαραθέσεων και την προεκλογική περίοδο. Τελικά ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε και απόψε η διοίκηση αποφάσισε αν και πάλι η ίδια εταιρεία κατέθεσε μοναδική προσφορά να δώσει το έργο. Το εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για μία…σπάνια προσφορά αφού το ποσοστό της έκπτωσης ήταν λιγότερη από 1,4%! Το έργο είναι προϋπολογισμού 7.200.000 και η εταιρεία θα το κάνει με… 7.100.000! Σε κάθε περίπτωση στο αποψινό συμβούλιο έγινε έντονη συζήτηση και τελικά καταψήφισε τόσο η παράταξη του πρώην δημάρχου κ. Κουράκη, αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Πάντως η πλευρά του δήμου Ηρακλείου είναι αισιόδοξη και πιστεύει ότι πολύ γρήγορα το έργο θα προχωρήσει(αμέσως μόλις περάσει από προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο) και μάλιστα έλεγαν χαρακτηριστικά «σε δύο χρόνια θα βλέπουμε παραστάσεις»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη φορά

Θυμίζουμε ότι την 03-06-2014, διεξήχθη η πρώτη ανοικτή Δημοπρασία με το σύστημα Μελέτη – Κατασκευή για το έργο: «Ολοκλήρωση Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης».

Μετά τη δημοσίευση της Διακήρυξης, 12 εταιρείες παρέλαβαν από την Επιχείρηση τα Συμβατικά Τεύχη για το συγκεκριμένο Διαγωνισμό, προκειμένου να τα μελετήσουν και να αποφασίσουν για κατάθεση Προσφοράς.

Κατά τη Δημοπρασία που διεξήχθη την 03-06-2014, δεν κατατέθηκε καμία Προσφορά στην Επιτροπή Διαγωνισμού αλλά κατατέθηκε στη Γραμματεία της Επιχείρησης μία μόνον Προσφορά, αυτή της εταιρείας ΚΑΣΤΩΡ ΑΕ και μία επιστολή της ΔΟΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΕ, η οποία είχε παραλάβει τεύχος για το συγκεκριμένο διαγωνισμό, με την οποία γνώριζε στην Επιχείρηση, ότι δεν μπορεί να καταθέσει προσφορά λόγω χαμηλού τιμήματος στον Προϋπολογισμό Μελέτης.. Τελικά η επιτροπή ακύρωσε εκείνο το διαγωνισμό για να προχωρήσει τώρα στο δεύτερο.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης