Στην καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη στον Δήμο Θέρμης προχώρησαν την Παρασκευή συνεργεία του δήμου, παρουσία του δημάρχου, Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό από την διοίκηση του δήμου διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο, κυρίως στο αγροτικό ενώ πλημμύρισαν υπόγειες κατοικίες, καταστήματα, θερμοκήπια και καλλιέργειες. Από την πρώτη ώρα εκδήλωσης των φαινομένων, συνεργεία από υπαλλήλους του Δήμου βρέθηκαν στις πλημμυρισμένες περιοχές, απεγκλώβισαν πολίτες, απομάκρυναν πέτρες και λάσπες από το οδόστρωμα και με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων διοχέτευσαν μεγάλους όγκους νερού μακριά από κατοικίες στις Κοινότητες Καρδίας, Τριλόφου, Ταγαράδων, Νέου Ρυσίου, Αγίας Παρασκευής και Νέας Ραιδεστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σοβαρή ζημιά προκλήθηκε στον παράδρομο της οδού Μουδανιών προς τη γέφυρα Νέου Ρυσίου, ενώ η πολύωρη διακοπή ρεύματος στην περιοχή λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ προκάλεσε πρόβλημα στη λειτουργία των αντλιοστασίων και διακοπές νερού κυρίως σε μεγάλο αριθμό κατοικιών που βρίσκονται σε ψηλότερα επίπεδα στην Καρδία και στον Τρίλοφο.

Καθίζηση υπέστη γέφυρα στην κεντρική οδό Περικλέους, στον δρόμο δηλαδή που ενώνει τον Τρίλοφο με το Πλαγιάρι, όπου με εντολή του δημάρχου Θέρμης και αφού εκτιμήθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης, έχει αποκλειστεί με ειδική σήμανση το σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης