Μία υπόθεση, που αφορά στον πολύπαθο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έφτασε στα γραφεία του zougla.gr πριν από λίγες μέρες. Καταγγέλλων ο πρώην διπλωμάτης Γουίλιαμ Μάλλινσον (William Mallinson), ο οποίος αρχικά ήρθε στη χώρα μας για επαγγελματικούς λόγους, αλλά τελικά αγάπησε τόσο την Ελλάδα και αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα.

Με σπουδές στο London School of Economics και έπειτα από πολλά χρόνια υπηρεσίας στο Διπλωματικό Σώμα της Αγγλίας, έλαβε υποτροφία του ελληνικού κράτους ώστε να συμμετάσχει σε έρευνα για τις σχέσεις Ελλάδος-Αγγλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας γράψει περί τα 13 βιβλία και με σπουδές στα κορυφαία βρετανικά πανεπιστήμια, κατάφερε να εκλεγεί στη θέση του Λέκτορα της Αγγλικής Ιστορίας, Λογοτεχνίας και Πολιτισμού.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Μάλλινσον όχι μόνο δεν του επέτρεψαν να προαχθεί και να συνεχίσει το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, αλλά η θέση του καταλήφθηκε από κάποιον που δεν πληρούσε τα απαιτούμενα προσόντα.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, επειδή δεν ανήκε στον κύκλο των «εκλεκτών», αντικαταστάθηκε από Έλληνα συνάδελφό του. Το πρωτοφανές της υπόθεσης είναι ότι στη θέση του τοποθετήθηκε Έλληνας για μάθημα το οποίο διδάσκεται στα Αγγλικά και έχει αντικείμενο μελέτης την αγγλική Ιστορία, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, όπως καταγγέλλει ο κ. Μάλλινσον, ο Έλληνας αντικαταστάτης είχε σχεδόν μηδενικό συγγραφικό έργο την ώρα που εκείνος είχε στο ενεργητικό του εκατοντάδες δημοσιεύσεις και συμμετοχές σε συνέδρια- σεμινάρια.

Λόγω της βαρύτητας των καταγγελιών του Βρετανού για αναξιοκρατία και νεποτισμό σε ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα, η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης