Aποστολή: Νίκος Χριστοφάκης 

Χάος επικρατεί αυτήν την ώρα στο χωριό Κλαδέος στην Ηλεία, αλλά και στα χωριά γύρω από την Αρχαία Ολυμπία, καθώς η φωτιά κατακαίει ανεξέλεγκτη, με τους κατοίκους να βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο zougla.gr, οι περισσότεροι οικισμοί είναι χωρίς ρεύμα και νερό εδώ και δύο ημέρες, ενώ δεν υπάρχει ούτε σήμα κινητού. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι δεν υπάρχουν πυροσβέστες, καθώς όλες οι δυνάμεις επιχειρούν στην Αρχαία Ολυμπία, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να προσπαθούν μόνοι τους να περισώσουν τις περιουσίες τους. 

«Κανένα πυροσβεστικό δεν ήρθε από τις 10 το πρωί να καλύψει το χωριό μας και τα γύρω χωριά, Πλάτανο και Καυκανιά. Τα αφήνουν να καούν. Τεράστια ασυδοσία. Ανοργάνωτοι τελείως, εκτός από τους πυροσβέστες που σκοτώνονται. Δεν τους ενδιαφέρει για τον κοσμάκη και τους αγρότες», καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, κάτοικος του χωριού Κλαδέος. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πάνω από 100 άτομα είναι εγκλωβισμένα στο συγκεκριμένο χωριό, ενώ υπάρχουν ηλικιωμένοι και μητέρες με παιδιά που δεν έχουν φύγει παρά τη φωτιά που μαίνεται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι κάτοικοι είναι συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο και κάνουν ό,τι μπορούν με βυτία και κλαδιά, ενώ δεν έχουν μπαταρία να επικοινωνήσουν με κάποιον για να σωθούν.

Δείτε τις μαρτυρίες των κατοίκων στο zougla.gr 

 

 

Δείτε φωτογραφίες του zougla.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης