Μια άλλη διάσταση για την πηγή διάδοσης του κορωνοϊού στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, δίνει αναγνώστης του zougla.gr, ο οποίος επισημαίνει ότι η διασπορά του ιού είναι πολύ πιθανό να συνέβη από τη Θεία Κοινωνία.

Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη 19/8, 22 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό, εκ των οποίων 15 ηλικιωμένοι και 7 από το νοσηλευτικό προσωπικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κ.Σ, αναγνώστης του zougla.gr (τα στοιχεία του οποίου είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα), καταγγέλλει συγκεκριμένα πως ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου όλοι σχεδόν οι τρόφιμοι έλαβαν τη Θεία Κοινωνία και πως ιερέας κοινώνησε ακόμα και όσους είχαν κινητικά προβλήματα έπειτα από επίσκεψη στα δωμάτιά τους. Το δημοσίευμα στη συνέχεια προκάλεσε την αντίδραση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως.

Ο οίκος ευγηρίας ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως και ο προϊστάμενος είναι ιερέας, όπως αναφέρουν πληροφορίες. 

Παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα πώς συνέβη η διασπορά του Covid-19 στο εν λόγω γηροκομείο, κάποιοι υποστηρίζουν πως πιθανώς να προέκυψε από τους εργαζομένους, οι οποίοι πλέον διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στο γηροκομείο για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, συμπτώματα πρώτη είχε 80χρονη τρόφιμος η οποία ανέβασε πυρετό. Αμέσως κλήθηκε ο ΕΟΔΥ, όπου διενέργησε τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους.

Αξιοσημείωτο είναι το πώς ταυτόχρονα κόλλησαν 22 άτομα στον οίκο ευγηρίας, εκ των οποίων -με εξαίρεση τους εργαζομένους- οι περισσότεροι είναι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα που δεν μετακινούνται και δεν έχουν εξωτερικές επαφές, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες το επισκεπτήριο έχει σταματήσει από τον Μάρτιο. 

Εκτός αυτού, η επαφή με το νοσηλευτικό προσωπικό γίνεται υπό συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας βάσει αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, επομένως και πάλι η επαφή είναι περιορισμένη. 

«Μήπως λοιπόν επιτέλους, ήρθε η ώρα να δοθεί επίσημα μια επιστημονική μελέτη από ειδικούς επιστήμονες και λοιμωξιολόγους υψηλού κύρους για το αν τελικά κολλάει ο ιός με τη Θεία Κοινωνία;» αναρωτιέται ο αναγνώστης του zougla.gr. 

«Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν τόλμησε να γράψει πως μέσα στο γηροκομείο υπάρχει ναός, όπου οι τρόφιμοι εκκλησιάζονταν καθ’ όλη την διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου και επιπλέον κοινώνησαν. Αν ήταν να είχαν πάει σε πάρτι ή συναυλία, τώρα θα είχε γίνει πάταγος. Όπως και έγινε πάταγος με την επαφή εργαζόμενου του άλλου γηροκομείου (σσ. στο Ασβεστοχώρι) που έκανε το λάθος να πάει σε συναυλία στη Χαλκιδική. Να σημειωθεί πως τα κρούσματα στο άλλο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για διασπορά του κορωνοϊού. Ακούσατε κάτι ανάλογο για το σημερινό περιστατικό; Όχι φυσικά. Ιχνηλάτηση ή εισαγγελική έρευνα για διερεύνηση τυχόν ευθυνών για διασπορά κορωνοϊού σε εκκλησιαστικό ίδρυμα, που μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση του αφηγήματος της Εκκλησίας περί θαυματουργού μη μετάδοσης του κορωνοϊού από την μετάληψη; Απαπά. Έγκλημα καθοσιώσεως. Βέβαια τους υπεύθυνους, που άφησαν ανεξέλεγκτη την Εκκλησία να παίζει με την υγεία όλων μας, τους ξέρουμε όλοι», καταγγέλει συγκεκριμένα ο αναγνώστης του zougla.gr. 

Eίναι γεγονός ότι μέχρι αυτήν την ώρα, αρκετοί αποφεύγουν να μιλήσουν δημόσια επί του θέματος, άλλοι αρκούνται σε απλές εισηγήσεις και άλλοι αναφέρουν έμμεσα την επικινδυνότητα τονίζοντας το ζήτημα της ατομικής ευθύνης. 

Κάποιοι πάλι θεωρούν ότι ένας επιστήμονας δεν θα πρέπει να τοποθετείται δημόσια για θέματα πίστης και πως αυτό είναι ένα θέμα καθαρά προσωπικό του καθένα. 

Ας τοποθετηθούν τότε καθαρά με την ιδιότητα του επιστήμονα μέσα από μια σοβαρή και επίσημη επιστημονική μελέτη… 

Δείτε φωτογραφικό ντοκουμέντο μέσα από το ναό του γηροκομείου «Εστία Παπαγεωργίου» όπου τελείται κανονικά η Θεία Λειτουργία χωρίς μέτρα ασφαλείας και χωρίς μάσκες, στις 3 Αυγούστου.

Η απάντηση της Μητρόπολης: «Από τη Θεία Κοινωνία δεν κολλάει κανείς μικρόβιο, η Θεία Κοινωνία μεταδίδει ζωή και όχι ασθένεια»

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις για το ζήτημα που ανέδειξε το zougla.gr προέβη την επόμενη μέρα, Πέμπτη 20/8, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπολεως Νεαπόλεως, ο π Γεώργιος Μίλκας μιλώντας στο Open.

Οι δηλώσεις του:

«Από τη Θεία Κοινωνία δεν κολλάει κανείς μικρόβιο, η Θεία Κοινωνία μεταδίδει ζωή και όχι ασθένεια. Μπορώ να σας το αποδείξω και επιστημονικά.

Οι άνθρωποι αυτοί εκκλησιάστηκαν και κοινώνησαν στις 25 του μηνός Ιουλίου σε Θεία Λειτουργία που έγινε μόνο γι αυτούς στον Ναό του Αγίου Αθανασίου, και όσοι μποούσαν και ήθελαν κοινώνησαν.

Από τις 25 Ιουλίου και μετά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Το πρώτο κρούσμα πυρετού που παρουσιάστηκε ήταν παραμονή της Παναγίας.

Δεν νομίζετε πως η απόσταση είναι πολύ μεγάλη; Δεν έπρεπε να παρουσιαστεί πιο μπροστά;

Εν τω μεταξύ ενδιάμεσα έγινε μ;oνο μια παράκληση η οποία δεν έγινε στο Ναό αλλά στην εσωτερική αυλή του ιδρύματος, μόνο για τους τροφίμους από τον Ιερέα ενώ την ημέρα της Παναγίας πήραν μόνο αντίδωρο οι άνθρωποι.

Είναι ψευδέστατο το δημοσίευμα που αναφέρει πως οι άνθρωποι αυτοί κοινώνησαν της Παναγίας και κόλλησαν.

Κοινώνησαν τέλος Ιουλίου. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε ότι κολλάει ο ιός από τη Θεία Κοινωνία.

Οι εκκλησίες άνοιξαν 20 Μαίου, κοινώνησαν εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί.

Περίμενα 15 μέρες να δω τι κρούσματα θα έχουμε. Αρχές Ιουνίου είχαμε ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΑΡΙΘΜΟ.

Που είναι τα κρούσματα από τη Θεία Κοινωνία. Τα περισσότερα ήταν από Κατάρ, Ρομά Λάρισας, Ραμαζάνι.

Αυτό δεν είναι θεολογική απάντηση είναι φυσική και χημεία.

Εσκεμμένα στοχοποιούν κάποια μυστήρια της Εκκλησίας. Βρήκαν μεγάλη ευκαιρία να κατηγορήσουν τη Θεία Κοινωνία. Προφανώς δεν έγινε όλο αυτό για να επιτεθούν στην Ορθοδοξία αλλά κάποιοι το εκμεταλλεύονται».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης