Σε μία καταγγελία-σοκ προέβη η ηθοποιός Ζέτα Δούκα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία ανέφερε ότι υπέστη λεκτική και σωματική βία από τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη.

Συγκεκριμένα, η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης την είχε βρίσει και κλωτσήσει ενώ συνεργάζονταν για την παράσταση «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα σας πω κι εγώ ένα περιστατικό, το οποίο είχα σαν ηθοποιός στα 23 χρόνια που είμαι. Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω και να το διαχωρίσω, είναι ψυχολογικής και λεκτικής φύσεως βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε ένα κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πάρα πολύ ωραίο έργο, με ένα σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι κατά τ’ άλλα ένας σπουδαίος, μεγάλος ηθοποιός.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις και  περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε, να αλλάξει τη σκηνοθεσία, να αλλάξει τα λόγια, να προκαλέσει ένα υποκριτικό βραχυκύκλωμα στον άλλον προκειμένου να τα χάσει και να μην μπορεί να είναι συγκεντρωμένος. Αυτό έγινε πιο έντονο όταν οι κριτικές που άρχισαν να βγαίνουν για εμένα ήταν καλές, αυτό τον θύμωσε ακόμα περισσότερο. 

»Υπήρξε κι ένα περιστατικό τη χρονιά που έγιναν τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, που καιγόταν η Αθήνα, είχε πολύ λίγο κόσμο στη βραδινή παράσταση, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι δεν θα γίνει η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν βγαίνει αυτός ως επικεφαλής να το πει, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε “ΟΚ, πάμε τρίτο κουδούνι”», είπε η κα Δούκα στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Η ηθοποιός ανέφερε ότι είχε αποφασίσει να κλείσει το θέατρο λόγω αυτών των συμπεριφορών, ωστόσο άλλαξε τη γνώμη της έπειτα από συνομιλία με τον επιχειρηματία του θεάτρου.

«Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή», δήλωσε η κα Δούκα. Στη συνέχεια, η Ζέτα Δούκα είπε, μεταξύ άλλων, πως κατέρρευσε δύο φορές επί σκηνής.

«Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη», δήλωσε η ηθοποιός και κάλεσε σε φορτισμένους τόνους τους συναδέλφους της να μιλούν ανοιχτά και ονομαστικά για παρόμοια περιστατικά βίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης