Ζούγκλα Newsroom

Το παράδοξο της μη εφαρμογής της υπέρ του τελεσίδικης απόφασης για τη χορήγηση επιδόματος αναπηρίας, από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, παρότι έχει στη διάθεση του την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών αλλά και του Συνηγόρου του Πολίτη, όπου προσέφυγε, καταγγέλλει ο Εμμανουήλ Γκούνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμφότερες οι αποφάσεις τον δικαιώνουν, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα τα οποία επισυνάπτονται ακολούθως, και κατά συνέπεια ο καταγγέλλων εκφράζει την έκπληξη του, μαζί με την αγανάκτησή του, για το γεγονός ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων αρνείται να εφαρμόσει τις υφιστάμενες δικαστικές αποφάσεις, παρότι και από τον «Συνήγορο του Πολίτη» έλαβαν δύο επιστολές με τις οποίες ζητείται η εφαρμογή τους.

Ωστόσο μέχρι ώρας ο κ. Γκούνης, δεν έχει καταφέρει να βγάλει άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ούτε μπορεί να κατανοήσει τον λόγο που δεν ικανοποιείται το απολύτως νόμιμο όπως φαίνεται από τα έγγραφα και τις σχετικές αποφάσεις αίτημά του. Το συγκεκριμένο οικονομικό βοήθημα, που ζητεί να του χορηγηθεί, αποτελεί βασικό πόρο για την επιβίωση του, γι’ αυτό και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δικαιωθεί.

Ακούστε την καταγγελία του Εμμανουήλ Γκούνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ακολουθεί η παράθεση με χρονολογική σειρά των εγγράφων που πιστοποιούν το ποσοστό αναπηρίας του καταγγέλλοντα, την απόφαση αναγνώρισης του προβλήματος του από τον Δήμο Αθηναίων και έγκρισης της οικονομικής ενίσχυσης, από 1-1-19 εώς 31-12-22, μαζί με τη νέα απόφαση της απόρριψης της ανωτέρω εγκριθείσας απόφασης ένα μήνα μετά. Επίσης τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και τις επιστολές του Συνηγόρου του Πολίτη, με τις οποίες ζητείται η εφαρμογή της απόφασης και τις απαντήσεις από μέρους του Δήμου Αθηναίων. 

Πατήστε εδώ για να δείτε τα έγγραφα πιστοποίησης του ποσοστού αναπηρίας του.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα έγγραφα έγκρισης και απόρριψης από τον Δήμο Αθηναίων.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα έγγραφα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που δέχεται την προσφυγή του.

Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο του Δήμου Αθηναίων προς τον καταγγέλλοντα

Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, προς τον Δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΕΚΑ

Πατήστε εδώ για να δείτε τη βεβαίωση που διαθέτει ο καταγγέλλων. 

Πατήστε εδώ για να δείτε το δεύτερο χρονικά έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, με το οποίο ζητείται η εκτέλεση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών υπέρ του Εμμανουήλ Γκούνη. 

Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο έγγραφο της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου Αθηναίων, με το οποίο απαντά για το θέμα στο Συνήγορο του Πολίτη. 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης