Σε μία συγκλονιστική καταγγελία προχώρησε ο Γιώργος Αντωνάτος για την πολύκροτη υπόθεση του «Noor 1».

Σε συνέντευξή του στη Μαίρη Μπενέα, η οποία προβλήθηκε τη Δευτέρα στην εκπομπή «Δίκη στο Open», ο  μεσεγγυούχος του ναρκόπλοιου αποκάλυψε ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα δέχτηκε επίθεση από έξι άτομα, που είχαν πιστόλια και τα οποία τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο πόδι, όπως ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αντωνάτος διευκρίνισε ότι «δέχτηκα επίθεση για να μη μιλήσω», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η επίθεση που μου έγινε συνδέεται με τα δορυφορικά τηλέφωνα που βρέθηκαν πρόσφατα στο πλοίο», καθώς, όπως επισήμανε, «μπορεί να αποτελέσουν την αρχή του νήματος στην υπόθεση».

Ο άνθρωπος, που είναι επιφορτισμένος από το Ελληνικό Δημόσιο με τη φύλαξη του πλοίου, εξέφρασε φόβους ότι «θα γίνει ο δέκατος νεκρός» στην υπόθεση του «Noor 1», ενώ επισήμανε ότι γνωρίζει κάποιους από αυτούς που του επιτέθηκαν.

Τα σημάδια στο πόδι από τη δολοφονική επίθεση, που όπως υποστηρίζει δέχτηκε από έξι άτομα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αποκαλυπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Δίκη στο Open» περιγράφει πώς ανακάλυψε τα δορυφορικά τηλέφωνα σε κρύπτη του «Noor 1», μετά το «μπατάρισμα» του πλοίου.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι προσπάθησε κατ’ επανάληψη, ανεπιτυχώς όμως, να επικοινωνήσει με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, καθώς και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον κίνδυνο να βυθιστεί το πλοίο (έχει σχεδόν σαπίσει) και να χαθούν πολύτιμα πειστήρια για την έρευνα.

Το πρώτο μέρος της συνέντευξής του:

 

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξής του:

 

Ολόκληρη η συνέντευξή του στη «Δίκη στο Open»:

ΜΠΕΝΕΑ: Δεχτήκατε επίθεση και σας έκαναν τα τραύματα που είδαμε στα πόδια σας;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Αυτό έγινε πριν από περίπου ένα μήνα.

ΜΠΕΝΕΑ: Με τι έγινε; Mαχαίρι;

ANΤΩΝΑΤΟΣ: Με μαχαίρι, για να μη μιλήσω. Κατάλαβες; Αυτά είναι τα γαλόνια μας.

ΜΠΕΝΕΑ: Πώς έγινε αυτό;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Ήρθαν μια βραδιά να με δέσουν. Ήρθαν με πιστόλια.

ΜΠΕΝΕΑ: Ποιοι;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Άνθρωποι, κάποιους από τους οποίους τυγχάνει να τους ξέρω. Τυχαίνει να γνωρίζουμε κάποιους. Και μου είπαν να μη μιλήσουμε για το θέμα του πλοίου.

ΜΠΕΝΕΑ: Σε ποιον να μη μιλήσετε;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Γενικά, στα δικαστήρια κι αυτά.

ΜΠΕΝΕΑ: Πριν από τη δίκη ή μετά;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Αυτά έγιναν μετά τη δίκη. Έγιναν τώρα, τον τελευταίο καιρό. Δηλαδή, χρονικά, έγιναν πριν από 1 με 1,5 μήνα περίπου. Είχαν μπει ψύλλοι στ΄ αυτιά μας, που λέμε κοινώς, και ψάχναμε στα πιο περίεργα σημεία του πλοίου. Έτσι, λοιπόν, από ένα καπάκι, το οποίο είχα βγάλει από πάνω από την οροφή της γέφυρας, βρέθηκαν κρυμμένα δύο δορυφορικά τηλέφωνα. Το ένα φαινόταν χρησιμοποιημένο και το άλλο φαινόταν εντελώς καινούριο. Μαζί με τις κάρτες SIM, όλα τα χαρτιά, φορτιστές, τα πάντα. Βρέθηκαν πεσμένα στο πάτωμα, άλλα προς τη θάλασσα και ήμασταν πολύ τυχεροί, που δεν είχε ακόμη ανοίξει η πόρτα η δεξιά της γέφυρας, γιατί θα έπεφταν στη θάλασσα και θα τα χάναμε στο τέλος. Η επίθεση έγινε μία εβδομάδα μετά που βρήκαμε τα δορυφορικά τηλέφωνα. Έκανα τη βραδινή βάρδια και ξαφνικά έρχεται ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, ένα μαύρο τζιπ Καγιέν, με μαύρα τζάμια. Κατεβαίνουν έξι άτομα από μέσα, απορώ πώς μπήκαν μέσα έξι άτομα.

ΜΠΕΝΕΑ: Πώς πέρασαν μέσα στον χώρο; Ποιος τους άνοιξε;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Είναι ανοιχτός ο χώρος.

ΜΠΕΝΕΑ: Ναι, αλλά εμείς με το συνεργείο δεν μπορούσαμε να μπούμε. Μας άνοιξαν οι φύλακες για να μπούμε. Αυτοί πώς μπήκαν έτσι;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Αυτοί ήρθαν από την πλευρά της ΠΥΡΚΑΛ. Λοιπόν εδώ δεν υπάρχουν ούτε κάμερες, δεν υπάρχει τίποτα. Και υπάρχει μεν φωτισμός το βράδυ, αλλά είναι ελλιπής. Ήρθαμε σε μία λογομαχία… Και οι έξι ήταν Έλληνες.

ΜΠΕΝΕΑ: Τους είδατε; Tα πρόσωπά τους;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Βεβαίως, βεβαίως. Τους είδα, τους αντιμετώπισα. Λέω τι θέλετε εδώ; Απαγορεύεται να κάθεστε εδώ. Λένε: «θα δούμε. Να ψαρέψουμε». Λέω απαγορεύεται το ψάρεμα εδώ κοντά, θα πάτε αν είναι απέναντι ή σε κάποιο άλλο σημείο. Και εκείνη την ώρα δύο με έπιασαν από τα χέρια, με έδεσαν στα πόδια, έβγαλαν ένα μαχαίρι και μία συρματόβουρτσα και σε όλο μου το πόδι είναι τα σημάδια πάνω.

ΜΠΕΝΕΑ: Για δείξτε μας πάλι.

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Είναι το σημάδι, για να θυμάμαι, από το Noor 1.

ΜΠΕΝΕΑ: Πώς ήταν; Μπορείτε να μας τους περιγράψετε;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Ήτανε μελαχρινοί, Οι δύο ήταν καραφλοί, ξυρισμένοι. Τον έναν μάλιστα από αυτούς του έπρηξα το μάτι εγώ, του έσπασα και τη μύτη. Έπεσαν κάτι μπουνιές, γιατί πήγε να με κλοτσήσει… Δηλαδή έγινε, στην ουσία, μια πάλη.

ΜΠΕΝΕΑ: Με τι συνδέετε την επίθεση που δεχτήκατε;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Εγώ πιστεύω ότι συνδέεται με τα κινητά τηλέφωνα.

ΜΠΕΝΕΑ: Έχει να κάνει με τα κινητά τηλέφωνα. Σας είπαν κάτι; Για τα δορυφορικά τηλέφωνα;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Τα δορυφορικά εννοώ, τα δορυφορικά.

ΜΠΕΝΕΑ: Για τα τηλέφωνα τι σας είπαν;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Φοβούνται.

ΜΠΕΝΕΑ: Τι φοβούνται;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Δεν ξέρω. Φοβούνται προφανώς ότι κάτι κρύβουν τα δορυφορικά τηλέφωνα. Σίγουρα κάτι σημαντικό κρύβουν. Μπορεί να είναι και η αρχή του νήματος.

ΜΠΕΝΕΑ: Είστε ο άνθρωπος που το Ελληνικό Δημόσιο έχει ορίσει υπεύθυνο για την ασφάλεια του πλοίου. Σωστό;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Βεβαίως. Από το 2016 φωνάζω, γιατί είμαι και επιθεωρητής πλοίων, για το πλοίο, ότι είναι σάπιο και ότι έχει πρόβλημα. Εμείς το είχαμε μπαλώσει και τους είχαμε πει ότι το μπάλωμα δεν θα αντέξει παραπάνω από έναν χρόνο. Δυστυχώς, άντεξε, ευτυχώς, για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Κι έτσι λοιπόν βούλιαξε την ημέρα των Θεοφανείων. Άρχισε να παίρνει νερά, παρουσία μου. Μπροστά μου. Οι αντλίες είναι μέσα, δούλευαν στο φουλ. Το είχα πει και στο δικαστήριο.

ΜΠΕΝΕΑ: Στο πρώτο ή στο δεύτερο;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Kαι στο πρώτο και στο δεύτερο. Σε όλα τα δικαστήρια. Και στον ανακριτή. Υπάρχουν και έγγραφα, με πρωτόκολλα ότι το πλοίο θα βυθιστεί. Δεν αντέχει και μου έλεγαν να περιμένω. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό: βυθίστηκε, τιμωρήθηκα, μου έριξαν πρόστιμα, τα οποία ήταν τελείως άσκοπα, με σκοπό την οικονομική μου και την προσωπική μου εξόντωση. Τους είχα πει όμως και στο δικαστήριο ότι το πλοίο, για να το διατηρήσουν, θέλουμε 300 με 400 τόνους λαμαρίνα, κοινώς 400.000 με 600.000 σημερινά χρήματα, τα οποία εγώ δεν τα έχω.

ΜΠΕΝΕΑ: Ποιος πρέπει να τα δώσει;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Αυτά πρέπει να τα δώσει το δημόσιο, για να το διατηρεί το πλοίο, να είναι όρθιο και να πάει σε ναυπηγείο, να επισκευαστεί, να αλλαχτούν λαμαρίνες.

ΜΠΕΝΕΑ: Μήπως κάποιοι αυτό ακριβώς θέλουν; Eπειδή είναι πειστήριο το πλοίο, να χαθεί, να βυθιστεί;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Ασφαλώς, ασφαλώς και μετά τη βύθιση, υπήρχαν κι άλλες ενοχλήσεις προς εμένα από διάφορες εταιρείες, γνωστές στον χώρο των λιμανιών, που ήθελαν… Γα να μην το πω πιο χοντρά.

ΜΠΕΝΕΑ: Χοντρά να το πείτε.. Έτσι…

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Η Μαφία των λιμανιών! Η Μαφία των λιμανιών, λοιπόν, ήθελε να πάρει το πλοίο. Εγώ είπα το πλοίο θα το πάρω, θα το σηκώσω εγώ και θα πάω να το διαλύσω εγώ ο ίδιος.

ΜΠΕΝΕΑ: Τα έχετε πει στον εισαγγελέα όλα αυτά;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Oχι, δεν έχω συζητήσει με τον εισαγγελέα. Γιατί πια εγώ με τα δικαστήρια και τον χρόνο μου έχασα και αποτέλεσμα δεν έβγαλα και τραυματίστηκα και δαπάνησα πολλά χρήματα και δεν έχω πάρει τίποτα. Αν αυτό για τον κ. Πλακιωτάκη λέει κάτι, τον οποίον τον ενοχλήσαμε επανειλημμένα… Βυθίστηκε και ούτε ακόμη και σήμερα δεν μας έχει δεχτεί, να μας δει και να μας ακούσει. Έναν υπεύθυνο άνθρωπο, τον οποίον τον έχουμε βοηθήσει και στην πατρίδα του, παρ΄ ότι έχει και συγγενή του στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνος, από ό,τι γνωρίζω. Και ακόμη περιμένουμε να κάνουμε ραντεβού. Ακόμη πήρα και τον κ. Μητσοτάκη τηλέφωνο, τον πρωθυπουργό.

ΜΠΕΝΕΑ: Πήρατε τον πρωθυπουργό;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Πήρα τηλέφωνο, τα τηλέφωνά μου είναι καταγεγραμμένα.

ΜΠΕΝΕΑ: Και τι σας είπε;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: «Θα τον ενημερώσουμε και θα σας απαντήσουμε». Αυτή ήταν η κουβέντα από τις ιδιαιτέρες του.

ΜΠΕΝΕΑ: Ο πρωθυπουργός γνωρίζει δηλαδή ότι το Noor 1 βυθίζεται και χάνονται και πειστήρια;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Aσφαλώς και το γνωρίζει.

ΜΠΕΝΕΑ: Και εάν βυθιστεί το πλοίο, γίνεται και επικίνδυνο, για λόγους οικολογικούς;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Aσφαλώς και το γνωρίζει. Ασφαλώς και το γνωρίζουν όλοι. Και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος το γνωρίζει, που και αυτός εντέχνως σιωπά. Εγώ πάντως να συλληφθώ εάν αυτά που λέω είναι ανακριβή ή λάθος!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης