Ο Σταμάτης Βαρλάς, δικηγόρος Χίου, σε δημόσια καταγγελία του στο Facebook αναφέρει τα εξής:

«Απευθύνεται στον Δήμαρχο Χίου και σε κάθε αρμόδιο θεσμικό όργανο :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Στις 19-2-2021, πήγα στο ΚΕΠ Βροντάδου, συνοδεύοντας τον πεθερό μου (ηλικίας 91 ετών), προκειμένου να βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής του σε μία Υπεύθυνη Δήλωση που έπρεπε να υποβάλει αρμοδίως. Επειδή έχει δυσκολία στο ανέβασμα της σκάλας, τον άφησα μέσα στο αυτοκίνητο, κοντά στην είσοδο της αυλής του κτηρίου, όπου στεγάζεται το ΚΕΠ Βροντάδου κι ανέβηκα στο γραφείο του ΚΕΠ.

»Ήταν μέσα δύο υπάλληλοι και παρακάλεσα ένας εξ αυτών να κατέβει στην είσοδο της αυλής, προκειμένου να υπογράψει, ενώπιόν του, ο γηραιός πεθερός μου την υπεύθυνη δήλωση, για να βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής του. Αρνήθηκαν και οι δύο πεισματικά, ισχυριζόμενοι ότι τους απαγορεύουν να βγαίνουν έξω από το γραφείο!!!!

»Όταν τους ρώτησα ποια είναι η εντολή ή η διάταξη, βάσει της οποίας απαγορεύεται η έξοδός τους από το γραφείο, με σκοπό να εξυπηρετηθεί ένας ανήμπορος γηραιός πολίτης, δεν είχαν κάτι να μου απαντήσουν!!!!! Αγανάκτησα γι’ αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά των εν λόγω υπαλλήλων και επέμεινα, λέγοντάς τους ότι δεν έχουν δικαίωμα ν’ αρνούνται την εξυπηρέτηση ενός πολίτη, όταν δικαιολογημένα ζητά μια ειδική μεταχείριση. Εκείνοι επέμειναν να αρνούνται και με θρασύ και απαράδεκτο ύφος με παρέπεμψαν στην Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Δεν αναφέρω τα ονόματα των συγκεκριμένων υπαλλήλων, διότι στόχος μου δεν είναι να εκθέσω τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά να καταγγείλω τη νοοτροπία και τη ραθυμία κάποιων υπαλλήλων, οι οποίοι πληρώνονται από εμάς τους πολίτες για να μας υπηρετούν και, όταν αναλαμβάνουν υπηρεσία, ορκίζονται να εκτελούν τα καθήκοντά τους με προθυμία και ευσυνειδησία!!!!! Και όταν μάλιστα εργάζονται σε μια υπηρεσία (όπως το ΚΕΠ Βροντάδου), που η απασχόλησή των είναι μικρή και χαλαρή. Δυστυχώς, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι εργάζονται σε ΚΕΠ, δηλ. Κέντρο ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ Πολιτών!!!!!

»Και βέβαια, αυτή η συμπεριφορά δεν συμβαίνει (ευτυχώς) σε όλα τα ΚΕΠ. Αντιθέτως στο ΚΕΠ της Χίου, παρά το ό,τι έχουν πολύ περισσότερο φόρτο εργασίας, οι υπάλληλοί του είναι πάντα πρόθυμοι, εξυπηρετικοί και με καλή διάθεση προς τον πολίτη!!!!! Αναρωτιέμαι (μετά απ’ αυτό) κ. Δήμαρχε, γιατί να υπάρχει το ΚΕΠ Βροντάδου και τι σκοπό εξυπηρετεί;».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης