Την «αυθαίρετη και παράνομη» όπως τη χαρακτηρίζει περικοπή μισθών των εκπαιδευτικών που εργάζονται στην Αδαμάντιο Σχολή κατήγγειλε τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

«Στο εν λόγω ιδιωτικό σχολείο, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, η ιδιοκτησία ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς ότι προβαίνει σε αυθαίρετη και μονομερή μείωση των αποδοχών τους. Η μείωση αυτή είναι παράνομη, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 36 του Ν. 682/77, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικού λαμβάνουν τουλάχιστον τις αποδοχές των ομοιοβάθμων τους δημόσιων εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ομοσπονδία μας απέστειλε σήμερα επιστολή στη Διεύθυνση ΠΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξετάσει την ορθότητα της καταγγελίας και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Σημειώνεται, βεβαίως, ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν σαφή ευθύνη εφαρμογής της νομοθεσίας από τη στιγμή που είναι υποχρεωμένες να ελέγχουν σε μηνιαία βάση τις μισθοδοτικές καταστάσεις των σχολείων για να διαπιστώνεται η νόμιμη καταβολή αποδοχών στους εκπαιδευτικούς» αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης