Φως στα έργα και στις ημέρες της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυριακής Κλιάμπα, η οποία εξέδωσε πριν από λίγες μέρες την καθ’ όλα κατάπτυστη πρόταση για απαλλαγή του Βασίλη Λεβέντη από την κατηγορία του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα τη νύχτα της παραμονής Πρωτοχρονιάς, ρίχνει η καταγγελία-βόμβα μιας γιατρού του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Η Ειρήνη Χριστοδούλου, η οποία έχει εξειδίκευση στη Χειρουργική, με καταγγελία της προς το πειθαρχικό όργανο δικαστών και εισαγγελέων, την οποία θέτει και υπ’ όψιν του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, κάνει λόγο για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη. Στην καταγγελία της φιγουράρει φαρδύ-πλατύ το όνομα της κ. Κλιάμπα, η οποία υπενθυμίζεται ότι όχι μόνο απήλλαξε με το πόρισμά της τον γόνο της οικογένειας Λεβέντη, αλλά ζητάει και από τη Γεωργία Μπίκα να πληρώσει δικαστικά έξοδα για την υπόθεσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι αναφέρει, όμως, στην καταγγελία της η κ. Χριστοδούλου; «Ο λόγος που άρχισα να σκέφτομαι για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος ήταν επειδή ο λειτουργός της υγείας, ιατρός ΕΣΥ Βασίλειος Πενόπουλος, κατά του οποίου εστράφην εγώ με καταγγελίες στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το 2016, ουδέποτε τιμωρήθηκε και, αντιθέτως, εγώ διώχθηκα ποινικά για συκοφαντία το 2020 χωρίς ποτέ να έχει γίνει έλεγχος για τις καταγγελίες μου από το ΣΕΕΔ, οι οποίες καταγγελίες αρχειοθετήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ. Με διώκουν για συκοφαντία από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ενώ ο άνθρωπος αυτός πράγματι δεν είχε τα τρία πτυχία που διαφήμιζε στην ταμπέλα του και τα πτυχία αυτά ουδέποτε κατατέθηκαν μέσα στη δικογραφία. 

»Ασφαλώς, οι εισαγγελείς της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΕΒΑΝΤΗ και ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΙΑΜΠΑ, που άσκησαν τη δίωξη, είναι απατεώνισσες και δεν είναι αληθινές εισαγγελείς και πιθανόν να πληρώθηκαν κιόλας για να μου ασκήσουν την εντελώς παράνομη δίωξη.

»Μάλιστα, ο εν λόγω λειτουργός της υγείας, ιατρός Πενόπουλος, κατέθεσε αγωγή εις βάρος μου και ζητάει 100.000 ευρώ, και 80.000 ευρώ μου ζητάει η δικηγόρος του παραδικαστικού κυκλώματος Αναστασία Σκουλά, με αγωγή υπέρ του εαυτού της. Μάρτυρας του ιατρού αυτού παρουσιάστηκε πρόσφατα πως είναι ο τέως πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης. Η δίκη θα γίνει 31 Μαρτίου 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Απορώ, ειλικρινά, πώς είναι δυνατόν ένα τόσο υψηλά ιστάμενο πρόσωπο και γνώστης της νομοθεσίας να μη νιώθει πόσο μεγάλη ντροπή είναι αυτό που κάνει και πόσο πολύ ντροπιάζει τον ιερό ρόλο που κάποτε του εμπιστεύθηκε η πολιτεία.

»Σας παρακαλώ, λοιπόν, να προβείτε στις συστάσεις που αρμόζουν, καθώς ο άνθρωπος αυτός διασύρει το εισαγγελικό λειτούργημα. Μάλιστα, είναι εξαιρετικά άκομψο πως ένας τέως εισαγγελέας Εφετών έρχεται ως μάρτυρας σε διαφορά μεταξύ ιδιωτών, και μάλιστα ο εναγόμενος λαμβάνει επίδομα αλληλεγγύης γιατί είναι άνεργος και έχει μηδενικό εισόδημα την τελευταία τριετία. Αλήθεια, δεν γνωρίζει ο κύριος Πρόεδρος Εφετών πως δεν είναι σωστό να πηγαίνει μάρτυρας κατά αγνώστων σε αστικές γιατί αυτό είναι ανήθικο; Άνεργη είμαι, δεν θα πάρει μίζα, πείτε του σας παρακαλώ να μη σας εξευτελίζει» αναφέρει επί λέξει η ίδια η Ειρήνη Χριστοδούλου στην καταγγελία της.

Δείτε την καταγγελία της:

Τι έκανε όμως την κ. Χριστοδούλου να φτάσει στο σημείο να απευθυνθεί στο ανώτατο επίπεδο της Δικαιοσύνης για να βρει το δίκιο της; Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «Ζούγκλα», από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας η γιατρός στοχοποιήθηκε από τον προϊστάμενό της στο νοσοκομείο, τον Βασίλη Πενόπουλο, ο οποίος την έχει καταγγείλει ουκ ολίγες φορές για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της. Αυτές οι καταγγελίες έχουν μεταφραστεί και σε παραπομπές της Ειρήνης Χριστοδούλου στο πειθαρχικό, ΕΔΕ, έγγραφες αναφορές στη διοίκηση του νοσοκομείου και εξώδικα εις βάρος της γιατρού.

Προκειμένου να αμυνθεί, η κ. Χριστοδούλου έχει κινηθεί νομικά δύο φορές εις βάρος του Πενόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση κατ’ εξακολούθηση. Την πρώτη φορά, μάλιστα, το κλητήριο θέσπισμα φέρει την υπογραφή της Κυριακής Κλιάμπα. Και στις δύο περιπτώσεις, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απήλλαξε τον Πενόπουλο με βουλεύματα.

Δείτε εδώ τα σχετικά έγγραφα:

Μετά από όλα αυτά, η Ειρήνη Χριστοδούλου έγινε ξανά στόχος του Πενόπουλου και της δικηγόρου του Αναστασίας Σκουλά, η οποία, όπως προκύπτει από τα παρακάτω έγγραφα, έχει υποβάλει αγωγή εναντίον της:

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά, όπως φαίνεται από τις καταγγελίες της κ. Χριστοδούλου, ένα πλέγμα δικαστικών και νομικών της Θεσσαλονίκης, στο οποίο, όπως η ίδια καταγγέλλει με την αναφορά της, εμπλέκεται και το όνομα της Κυριακής Κλιάμπα, βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία για να διεκπεραιώνει υποθέσεις υπέρ συγκεκριμένων ατόμων και εις βάρος πολιτών που είναι αδύναμοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης