Καταδίωξη στην Εγνατία Οδό και δύο συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 12:50
Καταδίωξη στην Εγνατία Οδό και δύο συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 23 και 20 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, χθες το απόγευμα, στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ. φορτηγό στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, οι οποίοι προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη ανέπτυξαν ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά και της Τροχαίας Λητής, οι δράστες συνελήφθησαν σε παράπλευρη οδό στο ύψος Δερβενίου, όπου ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα χωρίς να το ακινητοποιήσει πλήρως και προσπάθησε να διαφύγει πεζή, με αποτέλεσμα το φορτηγό αυτοκίνητο να ολισθήσει και να προσκρούσει σε υπηρεσιακό όχημα.

Έπειτα από έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά 12 μεταναστών. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά - προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, αντίσταση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και παράβαση του Κ.Ο.Κ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 13:07