Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Δευτέρας (5/12) για τον εντοπισμό ανήλικου οδηγού που αρνήθηκε να πληρώσει τη βενζίνη σε πρατήριο καυσίμων. Ωστόσο, η καταδίωξη είχε άσχημο τέλος για τον 16χρονο που τραυματίστηκε σοβαρό από πυροβολισμό στο κεφάλι και χαροπαλεύει για τη ζωή του στο Ιπποκράτειο, ενώ ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που άνοιξε πυρ κατά του νεαρού, συνελήφθη με εντολή εισαγγελέα.

Ο αστυνομικός αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος και την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν γύρω στη μία τα ξημερώματα, όταν ο 16χρονος οδηγός πήγε σε πρατήριο καυσίμων της οδού Μοναστηρίου. Ο ανήλικος χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη που έβαλε, τράπηκε σε φυγή και ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Στη συνέχεια ακολούθησε αιματηρή καταδίωξη της αστυνομίας για τη σύλληψη του δράστη. Το όχημα του 16χρονου εντοπίστηκε στη Συμμαχική Οδό, στην περιοχή των φυλακών Διαβατών και παρά τα σήματα της αστυνομίας να σταματήσει για έλεγχο εκείνος τα αγνόησε και επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό. Τότε αστυνομικός, στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει, πυροβόλησε τον νεαρό στο κεφάλι τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει τον έλεγχο του οχήματός του και να συγκρουστεί με σφοδρότητα σε τοίχο, καθώς έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Ο νεαρός που διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ. Στην ΕΡΤ3 μίλησε ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων, αναφέροντας ότι του τηλεφώνησε ο νυχτερινός υπάλληλος κατά τις 01:30 τα ξημερώματα, και τον ενημέρωσε πως ήρθε ένα φορτηγάκι και του ζήτησε να βάλει 20 ευρώ πετρέλαιο. Εκείνος έβαλε κανονικά και μόλις έκλεισε τη μάνικα, ο οδηγός έβαλε μπροστά και έφυγε με μεγάλη ταχύτητα. Αμέσως ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε την αστυνομία και υπήρξε άμεση κινητοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Πηγή: Ertnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης