Φωτογραφίες – βίντεο: Χάρης Γκίκας

Κομβική για την εξέλιξη της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis θεωρείται η κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος προσήλθε πριν από λίγο στο γραφείο της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλιβιζοπούλου και αυτό γιατί οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία, σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, είχαν ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σάμπυ Μιωνής είναι έτοιμος να εισφέρει στοιχεία που αφορούν σε νέα περιστατικά και να αναφερθεί σε συνομιλίες με πρόσωπο που ανήκε στο περιβάλλον του πρώην υπουργού, με στόχο να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε ο ίδιος, ο συνεταίρος του, αλλά και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας φέρεται να καταθέτει και για τον ρόλο άλλων προσώπων που καταγγέλλει ότι βοήθησαν στην τέλεση των πράξεων σε βάρος τους.

«Σε συνέχεια της κατάθεσής μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κ. Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση της εκβίασης, της δικής μου, του συνεταίρου μου Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, από την εγκληματική συμμορία. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της» δήλωσε ο κ. Μιωνής προσερχόμενος στο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων «εάν τα νέα στοιχεία αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα», ο κ. Μιωνής απάντησε: «Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασής μας. Ο κ. Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίασή μας».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη για την υπόθεση έχουν καταθέσει οι πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, εισαγγελικοί λειτουργοί, πρώην και νυν, καθώς και πρόσωπα που υπηρέτησαν σε κομβικές θέσεις την κρίσιμη περίοδο, όπως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης