Καταγγελία για εξαπάτηση, φοροδιαφυγή και υπερβολικές χρεώσεις από οδηγούς πολυτελών αυτοκινήτων σε ανυποψίαστους επισκέπτες της Σαντορίνης φιλοξενεί η ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Ορισμένοι… «επαγγελματίες» του τουρισμού, με το πρόσχημα της μη ύπαρξης διαθέσιμων ταξί, πείθουν ξένους τουρίστες να επιβιβαστούν σε υπερπολυτελή mini bus και λιμουζίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τιμές ανά κούρσα είναι υπερτριπλάσιες απ’ ό,τι με ταξί. Χαρακτηριστικά, το αντίτιμο για μία απόσταση πέντε χιλιομέτρων ανέρχεται σε 30 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 100 ευρώ ανάλογα με τον προορισμό.

Τα περισσότερα υπερπολυτελή μέσα μεταφοράς λειτουργούν ως επί το πλείστον χωρίς άδεια και φυσικά χωρίς να κόβουν αποδείξεις, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει έσοδα από τη φοροδιαφυγή, αλλά και να διασύρεται η χώρα μας διεθνώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ταξί της Σαντορίνης κ. Γιώργο Πελεκάνο, ο οποίος ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια η αύξηση του τουρισμού έχει οδηγήσει σε φαινόμενα παράνομης άγρας πελατών. Υπάρχουν αυτοκίνητα χωρίς διακριτικά, χωρίς συμβάσεις χρόνου και τα οποία μεταφέρουν τους τουρίστες έναντι αμοιβής». Μάλιστα, όπως τόνισε, η δουλειά έχει γίνει τόσο οργανωμένη, ώστε έχουν δημιουργηθεί σελίδες στο Internet που διαφημίζουν αυτήν την παράνομη πρακτική υπό τον μανδύα δήθεν ταξιδιωτικών γραφείων.

​«Εδώ υπάρχει αναρχία. Ο καθένας με ένα Ι.Χ. μπορεί να κουβαλάει κόσμο χωρίς να ενοχλείται από κανέναν» επεσήμανεΠρόσθεσε, δε, ότι οι οδηγοί των mini bus παρακολουθούν τους ασυρμάτους των ραδιοταξί κατά παράβαση του νόμου περί ραδιοδικτύων, με αποτέλεσμα να χάνονται πελάτες.

«Εδώ υπάρχει αναρχία. Ο καθένας με ένα Ι.Χ. μπορεί να κουβαλάει κόσμο χωρίς να ενοχλείται από κανέναν» επεσήμανε.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι πολλά ξενοδοχεία χρεώνουν τη μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και το λιμάνι, κάτι που απαγορεύεται ρητώς από τον νόμο.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Πελεκάνου: 

Το φαινόμενο της παράνομης μετακίνησης τουριστών με πολυτελή Ι.Χ. δεν είναι πρωτοφανές. Αντίστοιχα περιστατικά έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς και σε άλλους ακριβούς προορισμούς, με πρώτη και καλύτερη τη Μύκονο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα μικτά κλιμάκια του ΣΔΟΕ, της αστυνομίας και του Υπουργείου Μεταφορών μετέβησαν στο νησί και βεβαίωσαν πολλές αντίστοιχες παραβάσεις.

Την ύπαρξη αυτού του φαινομένου επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ιδιοκτητών Ταξί​«Όσον αφορά στα ποσά, κυμαίνονται από 20 έως 120 ευρώ ανάλογα με τη διαδρομή, ενώ υπάρχουν και οι ολοήμερες χρεώσεις που μπορούν να φτάσουν έως και τα 600 ημερησίως» Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Σταματίου. Όπως ανέφερε, «υπάρχουν Ι.Χ. που εξυπηρετούν τον κόσμο λέγοντας πως είναι ταξί και χρεώνοντάς τους υπέρογκα ποσά, χωρίς βέβαια να αποδίδουν αποδείξεις».

«Όσον αφορά στα ποσά, κυμαίνονται από 20 έως 120 ευρώ ανάλογα με τη διαδρομή, ενώ υπάρχουν και οι ολοήμερες χρεώσεις που μπορούν να φτάσουν έως και τα 600 ημερησίως» τόνισε.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι το σωματείο του οποίου προΐσταται προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κάνοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου. 

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Σταματίου: 

Επιμέλεια: Δημήτριος Α. Μπελδέκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης