Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Τον παγίδεψε. Του έστησε ένα εικονικό δρομολόγιο για τα Γιάννενα και του είπε ότι θα πάνε μαζί. Πίστεψε ότι ήθελε να τον βοηθήσει. Βρέθηκαν σε ένα πάρκινγκ λίγο έξω από τα Γιάννενα και έκαναν στάση για να κοιμηθούν. Κατά τη διάρκεια του ύπνου έβγαλε ένα scorpion και τον εκτέλεσε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτά τα λόγια περιγράφει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τον τρόπο με τον οποίο ένας 36χρονος άνδρας, ο οποίος αρχικά είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένος, έχασε τη ζωή του από το όπλο του 48χρονου, Τ. Δ.

Ο πρωταγωνιστής και δράστης του στυγερού εγκλήματος ήταν κάτοχος ενός φορτηγού ψυγείου με το οποίο μετέφερε τρόφιμα εταιρειών. Φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να αντέξει ότι ο αποθανών, συνάδελφός του, είχε καταφέρει –δίνοντας μικρότερη προσφορά- να αναλάβει δρομολόγια που μέχρι πρότινος του ανήκαν.

«Είχε περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο. Χρωστούσε, είχε δύο παιδιά και δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Θόλωσε και αποφάσισε να βγάλει από την μέση τον ανταγωνιστή του» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξαφάνιση…

Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2012. Το 36χρονο θύμα, μετά από ένα δρομολόγιο προς τα Γιάννενα, δεν γύρισε σπίτι του. Μετά από δύο 24ωρα η σύζυγός του αποφάσισε να επισκεφθεί το οικείο αστυνομικό τμήμα και να δηλώσει την εξαφάνιση του συζύγου της.

Τότε οι άνδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης άρχισαν άμεσα να αναζητούν τον νεαρό άνδρα και δεν άργησαν παρά μόλις οχτώ ημέρες μέχρι να εντοπίσουν το φορτηγό του θύματος στα Γρεβενά και να καταλάβουν –μετά την ανάλυση των στοιχείων που βρήκαν- ότι δεν πρόκειται για εξαφάνιση αλλά για δολοφονία.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται…

Η έρευνα επικεντρώθηκε στην περιοχή των Ιωαννίνων και απέδωσε καρπούς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στις 3 Απριλίου 2012 βρέθηκε το πτώμα του άτυχου νεαρού άνδρα πεταμένο σαν αντικείμενο, σε μία χαράδρα στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων.

Ωστόσο ο δράστης ακόμα αγνοούνταν…

Το καρτέρι

Μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, καταθέσεις, αναλύσεις και μαρτυρίες, οι άνδρες της ασφάλειας διαπίστωσαν ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε ο 36χρονος είχε αναλάβει, σε συνεργασία με τον 48χρονο, ένα δρομολόγιο για τα Γιάννενα.

Ο βασικός ύποπτος κλήθηκε και δεν άργησε μετά από την ανάκριση στην οποία υπεβλήθη να σπάσει και να ομολογήσει. Όπως αποδείχτηκε, ο Τ. Δ., στο άκουσμα της είδησης ότι ο 36χρονος συνάδελφος του κατάφερε να αναλάβει κάποια δρομολόγια τα οποία μέχρι πρότινος αναλάμβανε αυτός, αποφάσισε να τον βγάλει από την μέση.

«Του έστησα ένα εικονικό δρομολόγιο για τα Γιάννενα και του είπα ότι θα το κάνουμε μαζί. Ανέβηκα στο φορτηγό του ως συνεπιβάτης. Έξω από τα Γιάννενα, κατά τη διάρκεια του ύπνου, στα διόδια Ιωαννίνων που δεν είναι σε λειτουργία, έβγαλα το όπλο και τον πυροβόλησα. Πέταξα το πτώμα του σε μία κοντινή χαράδρα και επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη» φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του.

Διαβάστε επίσης:
Τον πυροβόλησε και τον πέταξε σε χαράδρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης