Η επόμενη μέρα βρίσκει τους επιχειρηματίες στην Καρδίτσα να μετρούν τις πληγές τους, καθώς η κακοκαιρία «Ιανός» σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε μαγαζιά,  σπίτια, ΙΧ και φυσικά στο οδικό δίκτυο, καθώς ειδικά στην Καρδίτσα έχει καταρρεύσει η γέφυρα «Μπαλάνου» και το Κέντρο Υγείας.

Οι καταστηματάρχες δίνουν από το βράδυ της Παρασκευής μάχη στις λάσπες, ενώ την ίδια ώρα το έργο τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς έχει διακοπεί το ρεύμα και η υδροδότηση. Όπως καταγράφει ο φακός του zougla.gr, στους δρόμους παραμένουν ακόμη τα λασπόνερα με τις επιχειρήσεις έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά αφού προϊόντα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγώνας δρόμου για να απομακρυνθούν τα λασπόνεραΛάσπη μέσα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ο Γολγοθάς  συνεχίζεται, αφού σήμερα ξημέρωσε μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα, μιας και οι επιχειρηματίες της πόλης θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που άφησε στο πέρασμά του ο μεσογειακός κυκλώνας.

Κατεστραμένα προϊόντα από καταστήματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλες ζημιές σε εμπορικά καταστήματα

Λάσπες παντού

Με το παρακάτω μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, απευθυνόμενους στους πολίτες, αναφέρθηκε στην καταστροφική πλημμύρα και τη θέση της δημοτικής αρχής.

«Καλημέρα στην πόλη που ξυπνάει σιγά – σιγά σε μια νέα δύσκολη πραγματικότητα. Οι ώρες που περάσαμε και που περνάμε είναι δύσκολες. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ωστόσο οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες σε σπίτια και επιχειρήσεις. Ηδη απο το βράδυ της μεγάλης πλημμύρας είχαμε μιλήσει με τους αρμόδιους υπουργούς και το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκαν στο Δημαρχείο όπου ανακοίνωσαν σειρά μέτρων. Για αυτά θα σας ενημερώσω εντός της ημέρας. Γνωρίζω ότι έχουμε τεράστια προβλήματα. Άνθρωποι που κινδύνεψαν να πνιγούν, σπίτια και επιχειρήσεις που καταστράφηκαν, υποδομές που υπέστησαν ανεπανόρθωτες καταστροφές. Ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπάρχει σε μεγάλο μέρος της πόλης, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι προβληματικές… η υδροδότηση σε ορισμένα σημεία έχει διακοπεί και τόσα άλλα… Όμως θα τα καταφέρουμε. Έχουμε περάσει στη ζωή μας πολλές δυσκολίες. Μία ακόμη είναι και αυτή. Θα ξαναφτιάξουμε την πόλη καλύτερη από ότι ήταν. Θα ξαναφτιάξουμε τα χωριά μας. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη παρέλθει. Υπάρχουν περιοχές που συνεχίζουν να δοκιμάζονται. Η δημοτική αρχή δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να εργάζεται με στόχο αρχικά να μην έχουμε θύματα και κατά δεύτερο η επόμενη μέρα της καταστροφής, να είναι μια μέρα ενός καινούργιου ξεκινήματος. Καλημέρα σε όλους και όλες. Με κοινή προσπάθεια θα τα καταφέρουμε. Να θυμάστε ότι το καινούργιο που θα χτίσουμε θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που αφήνουμε πίσω μας.»

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες :

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης