Επιμέλεια: Στέλλα Μεϊμάρη

Mετά τη χθεσινή τεράστια ταλαιπωρία των επιβατών του FlyingCat 3 της Hellenic Seaways, οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδεύσουν με το μεσημεριανό δρομολόγιο από Σπέτσες προς Πειραιά και παρέμειναν για ένα 24ωρο “εγκλωβισμένοι” στο λιμάνι του νησιού, λόγω ηλεκτρονικής βλάβης του Καταμαράν, η κατάσταση στο νησί παραμένει τεταμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το FlyingCat 3 παραμένει στον μόλο, χωρίς να φαίνεται να έχει μεριμνήσει ακόμα κανείς για τη ρυμούλκησή του στον Πειραιά, ενώ οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται ότι τα πλοία της συγκεκριμένης εταιρείας αντιμετωπίζουν συνέχεια προβλήματα, τα οποία κατ’ επέκταση υποβαθμίζουν το νησί τους και αναστατώνουν τον τουρισμό.

Ο πρώην Δήμαρχος Σπετσών, Kαρδιασμένος Βασίλης, ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη ευαισθησία για τα κοινά και το νησί των Σπετσών, μιλώντας στο zougla.gr, μας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται τον 21ο αιώνα που οι Σπέτσες απέχουν μόλις 95 χλμ. από την Αθήνα, να μην μπορεί ο κόσμος να επισκεφτεί τις ομορφιές του τόπου μας. Επικρατεί παντελής αναρχία και δυσφημείται το νησί μας. Θεωρώ ότι το εισιτήριο των 40 ευρώ που χρεώνει η Hellenic Seaways είναι πολύ “τσουχτερό” για τις μέρες που διανύουμε, ιδίως όταν δεν φαίνεται να υπάρχει η ανάλογη μέριμνα από την εν λόγω εταιρεία. Γιατί το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν προκηρύσσει κάποιο διαγωνισμό, ώστε να υπάρξουν και άλλες εταιρείες που να εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες με προορισμό τις Σπέτσες και να πάψει να υπάρχει αυτό το μονοπώλιο;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Δήμαρχος έχει φροντίσει προσωπικά να ναυλωθούν λεωφορεία ΚΤΕΛ, που εκτελούν 6 φορές τη μέρα το δρομολόγιο από την Κόστα (περιοχή απέναντι από τις Σπέτσες – απέχει 1/3 του μιλίου από αυτή) προς την Αθήνα και τον Πειραιά, σε μόλις 2,5 ώρες και το σημαντικότερο, μόνο με 18 ευρώ!

Ακούστε τα όσα χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Καρδιασμένος στο zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης