Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 09:00 το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού ένστολη διαμαρτυρία των εξωτερικών φρουρών των φυλακών με την Πανελλήνια Ομοσπονδία τους να κάνει λόγο για απελπιστική κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ήδη οι εξωτερικοί φρουροί κατέβασαν ρολά στις φυλακές από τον περασμένο μήνα, αλλά, όπως αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (ΠΟΥΕΦ), «παρά το δικαιότατο των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης στα καταστήματα κράτησης». 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλούμε άπαντες να νιώσουν την τεράστια ευθύνη και έχοντας την εξουσία όπως δρομολογήσουν ΑΜΕΣΑ όλες εκείνες τις ενέργειες που χρήζουν για την επίλυση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν την Υπηρεσία μας προχωρώντας παράλληλα στην ανασύσταση των δομών της Εξωτερικής Φρουράς ώστε να παραμείνει μία από τις “εγγυήτριες” Υπηρεσίες για τη διασφάλιση της ομαλότητας και της τάξης εντός και εκτός των καταστημάτων κράτησης προς όφελος της κοινωνίας» τονίζεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης