Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θερμές αέριες μάζες που βρίσκονται στις ακτές της βόρειας Αφρικής και κινούνται προς τη χώρα μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες» λέει στο zougla.gr o υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Όπως εξηγεί, η άνοδος της θερμοκρασίας αρχίζει κυρίως από την Τετάρτη, ενώ η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται το Σαββατοκύριακο προς  Δευτέρα 2 Αυγούστου. «Από την Τρίτη 3 Αυγούστου φαίνεται ότι η κατάσταση θα καλυτερέψει αλλά ακόμα είναι νωρίς για να κάνουμε προβλέψεις» τονίζει.

Σχετικά με τις θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και τις προβλέψεις για 45άρια, ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ είναι σαφής: «Το εάν θα κάνει κάπου 45 βαθμούς δεν αντιπροσωπεύει τη μέση θερμοκρασία της χώρας. Όσον αφορά στην Τετάρτη 28 Ιουλίου, στην Αττική περιμένουμε 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα 39 έως κατά τόπου και 40 βαθμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης προσθέτει: «Την Πέμπτη ο υδράργυρος ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Στην Αθήνα το θερμόμετρο θα δείξει 39 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα 40-41. Το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα ανέβει ακόμα στους 40 βαθμούς στην Αθήνα, 42 και 43 στην ηπειρωτική χώρα».

Η πιο ζεστή ημέρα, σύμφωνα με τον Μανώλη Ανανδρανιστάκη, φαίνεται πως θα είναι η επόμενη Δευτέρα, κατά την οποία στην Αθήνα ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο με 42 βαθμούς Κελσίου. «Είναι η χειρότερη μέρα διότι φαίνεται πως θα έχουμε κι ένα ελαφρύ νοτιαδάκι παράλληλα, το οποίο θα αυξήσει την υγρασία με αποτέλεσμα η αίσθηση να είναι χειρότερη από τις προηγούμενες ημέρες» λέει.

Σχετικά με τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από αυτό το κύμα καύσωνα διευκρινίζει πως «θα είναι η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, όχι βέβαια οι παράκτιες περιοχές, αλλά οι πιο κεντρικές, καθώς και η Δυτική Μακεδονία, και φυσικά και η Αττική».

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο υποδιοικητής της ΕΜΥ στο zougla.gr:

 

 

Την Κυριακή 1 Αυγούστου στην Ελευσίνα το θερμόμετρο θα δείξει έως και 43 βαθμούς Κελσίου:

Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Την Κυριακή 1 Αυγούστου στη Λάρισα το θερμόμετρο θα δείξει έως και 44 βαθμούς Κελσίου:

Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Την Κυριακή 1 Αυγούστου στο Άργος το θερμόμετρο θα δείξει έως και 43 βαθμούς Κελσίου:

Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Θερμοκρασίες στη χώρα Τετάρτη 28/7

Θερμοκρασίες στη χώρα Πέμπτη 29/7

Θερμκρασίες στη χώρα Παρασκευή 30/7

Θερμοκρασίες στη χώρα Σάββατο 31/7

Θερμοκρασίες στη χώρα Κυριακή 1/8

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης