Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Καλύτερα να είχε σκοτώσει εμένα παρά τα παιδιά. Νιώθω όπως και οι υπόλοιποι που έχασαν τα παιδιά τους. Η οικογένειά μου διαλύθηκε. Είμαι καλός, καθαρός πατέρας και μεγάλωσα δύο παιδιά μόνος μου. Ακόμη δεν ξέρουμε τι έχει γίνει ακριβώς. Το παιδί αυτό δεν μπορούσε να πειράξει κανέναν και αγαπά πολύ την Ελλάδα. Την προηγούμενη ημέρα όλα ήταν μια χαρά, δεν μας είχε παραπονεθεί για τίποτα, ούτε είχε δείξει σημάδια για αυτό που θα έκανε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές είναι οι πρώτες φράσεις που χρησιμοποίησε ο πατέρας του 17χρονου Δημήτρη Παγουρτζή, Αντώνης, μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr, σχετικά με το χθεσινό μακελειό που προκάλεσε ο γιος του σε λύκειο του Τέξας στην περιοχή Σάντα Φε, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμη 10 να τραυματιστούν.

Ο πατέρας του μακελάρη του 17χρονου ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως ο γιος του Δημήτρης, που του έδωσε το όνομα του αδερφού του που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, πήρε το όπλο και σκόρπισε τον θάνατο.

«Τα όπλα που χρησιμοποίησε ήταν δικά μου»

Ο Αντώνης Παγουρτζής, ευρισκόμενος σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, ανέφερε ότι ο γιος του δεν είχε επιδείξει το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποια περίεργη συμπεριφορά, παραδέχθηκε πως τα όπλα που χρησιμοποίησε ο 17χρονος ήταν δικά του, ενώ αποκάλυψε πως είχαν ξανασημειωθεί πυροβολισμοί στο συγκεκριμένο σχολείο κατά το παρελθόν με δράστη έναν άλλο μαθητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ξέρουμε τίποτα. Τα παιδιά μου πήγαιναν στη δουλειά τους, η γυναίκα μου στη δουλειά και με πήρε τηλέφωνο και μου είπε γίνεται φασαρία. Τι έγινε στο σχολείο τελευταία δεν ξέρει κανείς. Ο γιος μου ήταν ένα γερό παιδί, δεν φοβόταν τίποτα, μπορεί να του έκαναν μπούλινγκ που γράφουν αλλά τα έβγαζε πέρα μόνος του. Δεν μου είχε κάνει παράπονα για τίποτα. Δεν ξέρω γιατί έφθασε σε αυτό το σημείο. Μπορεί να μάλωσε στο σχολείο. Τα όπλα ήταν δικά μου. Κανονικά με άδεια και όλα. Ο γιος μου δεν ασχολούνταν με όπλα, δεν του πολυάρεσαν, μία δύο φορές είχε χρησιμοποιήσει μόνο σε κλειστό μέρος» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε πως «έχει ξαναγίνει τέτοιο περιστατικό στο σχολείο. Έχουν ξαναπέσει πυροβολισμοί από άλλον μαθητή. Δεν θυμάμαι πριν πόσο καιρό».

«Το πρωί τον ρώτησα είσαι καλά γιατί φεύγεις γρήγορα;»

Αναφερόμενος στις ώρες που προηγήθηκαν της τραγωδίας, ο κ. Παγουρτζής τόνισε πως «το βράδυ όλα ήταν κανονικά. Αλλάξαμε τα φώτα στο δωμάτιο της αδερφής του, φάγαμε κάτι που μαγείρεψα εγώ, παίξαμε, μετά πήγε στο χωράφι και γύρισε. Το πρωί όταν σηκωθήκαμε τον ρωτάω στα ελληνικά “είσαι καλά Δημήτρη γιατί φεύγεις γρήγορα;”. Φεύγω μπαμπά μου λέει, σε αγαπώ και θα σε δω το απόγευμα. Ήταν παιδί της γειτονιάς και όταν είχαμε παραπανίσια πράγματα τα μοίραζε. Το παιδί αυτό δεν μπορούσε να πειράξει κανέναν. Του έδωσα το όνομα του αδερφού μου που έχω χάσει και τώρα χάνω και αυτόν».

Όσον αφορά στις δραστηριότητές του στην Αμερική, ο Παγουρτζής ξεκαθάρισε πως είναι απόλυτα διαφανείς και νόμιμες.

«Είμαι 40 χρόνια στην Αμερική και κάνω καθαρισμούς. Ήμουν εφοπλιστής και δεν έριξα ποτέ ούτε έναν άνθρωπο στη ζωή μου. Έχω μια πολύ καλή οικογένεια. Ρωτήστε στο Χιούστον. Αν δεν ήμουν καθαρός δεν θα ήμουν και Αμερικανός. Εγώ δεν κυνηγάω κανέναν, δεν είμαι γκάνγκστερ. Είναι κρίμα να ακούγονται τέτοια όταν ένας πατέρας χάνει τον γιο του. Ντροπή να γράφουν για εμένα τέτοια και για τον γιο μου στην Ελλάδα που είναι ελληνόπουλο».

Ακούστε τι δήλωσε ο πατέρας του 17χρονου στο zougla.gr

Το χρονικό της τραγωδίας

Μακελειό σημειώθηκε σε Λύκειο του Τέξας στην περιοχή του Σάντα Φε την Παρασκευή, με ένοπλο να σκορπά τον θάνατο πυροβολώντας με καραμπίνα αδιακρίτως, ενώ παγίδευσε με εκρηκτικά χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Δέκα άτομα έπεσαν νεκρά από τις σφαίρες -οι 9 ήταν μαθητές -ενώ οι τραυματίες είναι επίσης 10, εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός.

Ο δράστης που άνοιξε πυρ είναι ο Δημήτρης Παγουρτζής, ελληνικής καταγωγής, 17 ετών, ενώ κρατείται ακόμα ένα άτομο.

Ο 17χρονος χρησιμοποίησε τα όπλα που είχε στην κατοχή του ο πατέρας του, μια κοντόκανη καραμπίνα και ένα ρεβόλβερ, ενώ είχε κατασκευάσει και διάφορους εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπως βόμβες μολότοφ.

Στις 30 Απριλίου, ο Παγουρτζής είχε ανεβάσει στον λογαριασμό του στο facebook την εν λόγω φωτογραφία της μπλούζας που αναγράφει «γεννημένος να σκοτώνω». Χαρακτηρίζεται από μάρτυρες ως ήσυχο και κλειστό παιδί.

Το τζάκετ που φόραγε την ώρα του μακελειού:

Στο τζάκετ που φορούσε την ώρα της επίθεσης διακρίνεται ο ναζιστικός σταυρός των SS και το σφυροδρέπανο

Σύμφωνα με αναφορές, ο 17χρονος φώναξε τη λέξη «έκπληξη», πριν ανοίξει πυρ εναντίον των συμμαθητών του. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της πολιτείας, ο 17χρονος σχεδίαζε μετά το μακελειό να αυτοκτονήσει. 

Περιεχόμενο που ανέβαζε στον λογαριασμό του στο instagram:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης