Με το σύνθημα «Αγώνας ενωτικός, μαζικός, ταξικός για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής για ζωή με δικαιώματα», η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και επικαιροποίησε το πλαίσιο των αιτημάτων και διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ με αιχμή την κατάργηση των «αντιλαϊκών νόμων και μέτρων», αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια, αγώνα ενάντια σε ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης προς όλους και συμμετοχής στο συλλαλητήριο που προγραμματίζει αύριο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το κάλεσμα αγώνα με συσπείρωση σωματείων, ομοσπονδιών, συνδικαλιστών και εργαζομένων έδωσε έμφαση ο επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος ο οποίος υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να υπάρχει πίστωση χρόνου», σημειώνοντας πως «τα μέτρα που ήδη εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης και αυτά που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του εργαζόμενου λαού. Ο κ. Πέρρος επισήμανε ότι «η επίθεση στους συνταξιούχους και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων περνάει σε νέα φάση, προχωρώντας παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε συνέχεια των ανατροπών που έφερε με το “νόμο λαιμητόμο” ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ τόνισε ότι «δεν είναι “κανονικότητα” οι αντεργατικές ανατροπές, η περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών», συμπληρώνοντας σε άλλο σημείο ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κρύβει την πρόθεσή της να τσακίσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει τα σωματεία στο γύψο» και κατηγόρησε την ηγεσία της ΓΣΕΕ για «αφωνία». «Επιβεβαιώνεται ακόμα περισσότερο ότι στο πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ βρήκε τον καλύτερο υπερασπιστή της. Ο στόχος της αστικής τάξης, της κυβέρνησής της για να μπορέσει να περάσει τη νέα αντεργατική επίθεση, θέλει υποταγμένα ή άφωνα Συνδικάτα» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Πέρρος.

Τόνισε δε ότι το ΠΑΜΕ «απευθύνει ανοικτό κάλεσμα ενότητας και δράσης» για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ζωντανό που θα σφυρηλατεί την ενότητα των εργαζόμενων και που θα έχει την ενεργή συμμετοχή τους. Έκανε μάλιστα αναφορά στη χθεσινή σύσκεψη σωματείων στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας το στίγμα ότι αυτή είναι η αρχή για συζητήσεις και ζυμώσεις με στόχο τη συμπόρευση εργαζόμενων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και νεολαίας. «Με βάση αυτό (τη χθεσινή σύσκεψη), χθες δόθηκε η σκυτάλη στην Αθήνα, για να πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες νέα μεγάλη σύσκεψη με το ίδιο περιεχόμενο, την ανάγκη δηλαδή ενωτικού, μαζικού, ταξικού αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης» είπε ο κ. Πέρρος.

Συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων στο συλλαλητήριο του Σαββάτου ανακοίνωσε από τη συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχε και το μέλος της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας. «Να δώσουμε μία ηχηρή απάντηση, σαν αφετηρία του νέου κύκλου κινητοποιήσεων», τόνισε για να προσθέσει ότι «και το τελευταίο διάστημα παραμένει ίδια η κατάσταση που βιώνουν μικρομεσαίοι αγρότες κι κτηνοτρόφοι με χαμηλές τιμές στα προϊόντα, που φτάνουν πέντε και έξι φορές ακριβότερα στη λαϊκή κατανάλωση». Σημείωσε δε ότι «κάποιοι έμποροι κερδοσκοπούν σε βάρος των αγροτών και των καταναλωτών», ενώ παράλληλα «οι αγρότες έχουν τεράστιο κόστος παραγωγής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης όπως ανέφερε η πρόεδρός του Ράνια Καπετανγιώργη. «Περίτρανα φαίνεται», υπογράμμισε η κ. Καπετανγιώργη, πως οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά η αντιλαϊκή πολιτική μένει σταθερή [ .. ]παραπέμποντας μέτρα στις καλένδες που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους επαγγελματίες όπως η επανένταξή μας στο αφορολόγητο, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η διαγραφή χρεών που έχουμε συσσωρεύσει τα χρόνια της κρίσης».

Κοινό βηματισμό με σωματεία συνδικάτα και εργαζόμενους θα έχουν και φοιτητές μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΜΑΣ, Δημήτρης Περδίκης. Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ απηύθυνε και η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης