Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που ξεπέρασε σε διάρκεια τις 18 συνεχόμενες ώρες, λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των πέντε πρώτων κατηγορουμένων για την υπόθεση που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος.

Με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του 45χρονου που κατηγορείται ως αρχηγός της οργάνωσης και ο οποίος είχε καταδικασθεί αμετάκλητα για την κλοπή των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος το 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 33χρονος από την Αθήνα που κατηγορείται για εκβίαση και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους ένας 35χρονος και ένας 43χρονος επιχειρηματίας, καθώς κι ένας 34χρονος αλλοδαπός.

Μάλιστα ορίσθηκαν και εγγυήσεις, στον μεν 35χρονο να καταβάλλει ως εγγύηση το ποσό των 20.000 ευρώ και στον 43χρονο το ποσό των 50.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Στον δε 34χρονο αλλοδαπό τέθηκε επιπλέον ο περιοριστικός όρος να μην επισκέπτεται τη Μεσσηνία.

Οι απολογίες θα συνεχισθούν σήμερα με τους υπόλοιπους 6 κατηγορούμενους.

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης