Καμία μείωση ποινής δε δέχτηκε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για δύο νεαρούς Ουκρανούς που μετέφεραν παράνομα με ιστιοφόρο 28 Πακιστανούς.
Το δικαστήριο, όπως και πρωτόδικα, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τους καταδίκασε σε 59 χρόνια φυλάκισης έκαστο, όμως εκτιτέα είναι τα 10.

28 Πακιστανοί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους λιμενικούς της Νεάπολης Λακωνίας, σε περιπολία στον Κάβο Μαλιά εντόπισαν δεκάμετρο ιστιοφόρο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί Ουκρανοί. Σε έλεγχο που έκαναν στο σκάφος βρήκαν να επιβαίνουν και οι 28 Πακιστανοί, ενώ υπογράμμισαν ότι το ιστιοφόρο δεν είχε κανένα σωστικό μέσο.
Στην απολογία του ο πρώτος Ουκρανός είπε ότι είχε πάει στην Τουρκία για δουλειά και εκεί ήρθε σε επαφή με Τούρκο, ο οποίος τον προσέλαβε να εργασθεί ως μηχανικός στο ιστιοφόρο, με το οποίο θα μετέφεραν πέντε άτομα με νόμιμα χαρτιά στην Ιταλία. Έτσι, κάλεσε και το φίλο του, το δεύτερο κατηγορούμενο, για να τον βοηθήσει στο ταξίδι.

Τους απείλησαν

Εξήγησε δε στο δικαστήριο πως, όταν είδε τους 28 Πακιστανούς, αντέδρασε και αρνήθηκε, αλλά άρχισαν από τον Τούρκο οι εκβιασμοί και οι απειλές για την οικογένειά του. Έτσι, αναγκάσθηκε να ξεκινήσει το ταξίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος Ουκρανός κατηγορούμενος είπε, επίσης, ότι ο φίλος του τον κάλεσε στην Τουρκία για να δουλέψει ως βοηθός του στο σκάφος. Σημείωσε ότι πλοηγούσαν με GPS και δεν κατάλαβαν ότι μπήκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, ούτε είχαν τέτοια πρόθεση.

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης