Μυστήριο με το κακοποιημένο βρέφος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 11:25
Μυστήριο με το κακοποιημένο βρέφος

Την επιστημονική ιατροδικαστική έκθεση νεκροτομής, που διενεργήθηκε χτες στο 11 μηνών βρέφος από τη Συρία, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό προχθές στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», περιμένουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις έρευνες και να συντάξουν τη δικογραφία για την υπόθεση, η οποία έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ.

Και αυτό γιατί από όσα έχουν διαρρεύσει από χτες και έχει δηλώσει ένας εκ των τριών ιατροδικαστών, οι οποίοι διενήργησαν τη νεκροτομή, βρέθηκαν κακώσεις που παραπέμπουν σε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση, υπάρχουν όμως αντικρουόμενες καταθέσεις που κάνουν λόγο για θεραπεία με υποκλυσμό μέσω ορθού, λόγω της σοβαρής πάθησης του βρέφους, που οδηγούν σε ανατροπή αυτής της εκδοχής.

Το μόνο που είναι βέβαιο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, είναι ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων γιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία και του χορηγούνταν κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα, υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος με ειδική συσκευή.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων γιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Αυτά ισχυρίζονται και οι γονείς του μωρού.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος και θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία της προανάκρισης για να αποφανθεί.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη, ενώ παραμένουν στην Ασφάλεια ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφός του, που φιλοξενούνταν τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα, όπου διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί, οι δύο άνδρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και παραμένουν στην Ασφάλεια οικειοθελώς και με τη μορφή φιλοξενίας μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς δεν μπορούν να κρατηθούν.

Οι γονείς του βρέφους, υπήκοοι Συρίας, διέμεναν σε διαμέρισμα από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Ζωγράφου. 

Ιατροδικαστής: «Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα αυτό που συνέβη»

Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής το μεσημέρι της Δευτέρας διαπίστωσε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης στο άψυχο κορμάκι του μωρού.

«Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα αυτό που συνέβη στο 11 μηνών βρέφος» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του ιατροδικαστή.

Συγκεκριμένα η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο 11 μηνών κοριτσάκι έδειξε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση, που αποκαλύπτει με τραγικό τρόπο και την κόλαση μέσα στην οποία ζούσε τις ημέρες της σύντομης ζωής του. Ωστόσο, επειδή από τα ευρήματα στη σορό δεν προέκυψε η αιτία θανάτου, θα γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Η εκδοχή της μητέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα στην κατάθεσή της έδωσε μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Η μητέρα, λοιπόν, φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το μωρό αντιμετώπιζε πρόβλημα και του έκανε συχνά κλύσμα. «Το μωρό μου τις τελευταίες ημέρες ήταν ανήσυχο, δεν έτρωγε καθόλου και αποφάσισα να του κάνω κλύσμα. Δεν ήθελα να του κάνω κακό» ανέφερε.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 12:09