Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε αργά το βράδυ της Πέμπτης τη Θεσσαλονίκη, με εγκλωβισμούς οδηγών και «χάος» σε ορισμένους δρόμους, ενώ πλημμύρισαν και υπόγεια.

Η ισχυρή βροχόπτωση που συνοδευόταν από δυνατές ριπές ανέμων έπληξε -κυρίως- τον Εύοσμο, την Ευκαρπία, το Ωραιόκαστρο και την Ευκαρπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι αυτήν την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει τις αντλήσεις υδάτων ενώ νωρίτερα πραγματοποίησε απεγκλωβισμούς οδηγών από οχήματα.

Δύο οχήματα εγκλωβίστηκαν στην Εσωτερική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ευόσμου.

Ο οδηγός του ενός οχήματος κατάφερε να βγει από το όχημά του, ενώ η γυναίκα οδηγός του έτερου οχήματος απεγκλωβίστηκε με την βοήθεια πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης που έσπευσε στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής, όμως το ύψος του νερού είχε μειωθεί και δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε άντληση.

 

 

«Λίμνη» ο περιφερειακός

Σε λίμνη μετατράπηκε και ο περιφερειακός της πόλης. Χιλιάδες οδηγοί βίωσαν απίστευτη ταλαιπωρία καθώς ο δρόμος στον ανισόπεδο κόμβο της Σταυρούπολης ήταν σχεδόν αδιάβατος.

Εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας βρόχινων νερών οι οδηγοί περνούσαν από το σημείο με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες και ρισκάροντας να εγκλωβιστούν.

 

Οχήματα καλύφθηκαν από το νερό στο Ωραιόκαστρο

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην οδό Θεσσαλονίκης, στο Ωραιόκαστρο, όπου η στάθμη του νερού έχει καλύψει αρκετά αυτοκίνητα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του politesoreokastrou.gr από την Κονταξοπούλου: 

 

 

Σφοδρό χαλάζι στα Τρίκαλα

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε σήμερα το βράδυ χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί αύριο, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.

 

Διαβάστε ακόμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης