Μεταβολή για το επόμενο 24ωρο θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες,αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Συγκεκριμένα η κακοκαιρία θα διαρκέσει από το πρωί της Παρασκευής 14/02 έως το Σάββατο 15/02.

Η αλλαγή αυτή των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα, διασχίζοντας τη χώρα μας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε live πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία:

Ανάλογη θα είναι και η πορεία των φαινομένων (βροχές / καταιγίδες), τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν το πρωί της Παρασκευής τα δυτικά και βορειοδυτικά και στην συνέχεια το σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στα Ανατολικά ηπειρωτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ την Παρασκευή  και τα 8 με 9 μποφόρ το Σάββατο, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενέστεροι κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η κίνηση του χαμηλού, ο υετός και η ταχύτητα και διεύθυνση του ανέμου κατά το διήμερο Παρασκευή 14/02 – Σάββατο 15/02.

Το Σάββατο  στα δυτικά αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά, που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα  βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στο Αιγαίο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

Την Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές στην Κρήτη, τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγές: Εθνικό Αστεροσκοπείο, Meteoclub, ΗellenicWeather

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης