Ως θετική εξέλιξη κρίνει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην Κρήτη.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 12 Οκτωβρίου σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης προκάλεσε πολλές ζημιές, όμως όσο συνεχίζονται οι μικρότεροι σεισμοί οι ειδικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα πως πιθανότατα αυτός ήταν ο κύριος σεισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο κ. Χουλιάρας σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει τα εξής: «Θετική εξέλιξη είναι τα 4,1 Ρίχτερ που είχαμε στις 2:25 το πρωί με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Ζάκρου. Είναι ο δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ μετά τα 6,3 Ρίχτερ, που είναι καλό σημάδι εκτόνωσης του φαινομένου και μας οδηγεί πιο κοντά στο ότι τα 6,3 Ρίχτερ που έγιναν την Τρίτη να ήταν ο ¨κύριος¨ σεισμός. Η μετασεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι συνεχίζει φυσιολογικά σε φθίνουσα πορεία παραγωγής σεισμών. Γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα που περνάει έχουμε μείωση της επικινδυνότητας στις μετασεισμικές ακολουθίες και με υπομονή και ψυχραιμία θα το ξεπεράσουμε και αυτό…».

Δείτε την ανάρτησή του:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θετική εξέλιξη είναι τα 4,1 Ρίχτερ που είχαμε στις 2:25 το πρώι με επίκεντρο στον θαλάσσιο χωρο νοτιοανατολικά της…

Δημοσιεύτηκε από Gerasimos Chouliaras στις Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης