Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω ο 63χρονος δάσκαλος παραδοσιακών χορών από τον Αρχάγγελο που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης κοπέλας και ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών.

Το δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε η έφεση για τον 63χρονο να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Μηνάς Τσέρκης και πολιτική αγωγή για λογαριασμό της οικογένειας της ανήλικης ο κ. Κώστας Ασλάνης.

Ο 63χρονος, τα στοιχεία του οποίου είχαν δοθεί το 2012 οπότε και συνελήφθη, στην δημοσιότητα με διάταξη του εισαγγελέα, κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα αλλά όχι τα δεκαπέντε έτη κατ’ εξακολούθηση.

Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψή του 63χρονου, έγινε στις 12 Μαρτίου 2012 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου μετά από καταγγελία της οικογένειας της ανήλικης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, μία μέρα πριν, το απόγευμα, ο 63χρονος αφού οδήγησε με το αυτοκίνητο την τότε 15χρονη ανήλικη σε ερημική τοποθεσία στον Αρχάγγελο Ρόδου την αποπλάνησε και την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο 63χρονος τις τελευταίες δυο εβδομάδες πριν τη σύλληψή του, είχε προβεί και άλλες φορές σε παρόμοιες πράξεις σε βάρος της ίδιας ανήλικης.

Ο δράστης παρέδιδε, σε πνευματικό κέντρο, μαθήματα χορού σε νεαρά άτομα, ηλικίας 12 έως 19 ετών, μεταξύ των οποίων και η ανήλικη παθούσα.

Πάντως απολογούμενος ο 63χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλώσει αθώος, διευκρινίζοντας μάλιστα πως είναι δημοτικός υπάλληλος και όχι δάσκαλος χορού καθώς τα μαθήματα τα παρέδιδε αφιλοκερδώς στο Πνευματικό Κέντρο Αρχαγγέλου (που εποπτεύεται από την εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Ταξιαρχών Αρχαγγέλου Ρόδου), ιδίως όταν οργάνωναν χορευτικές επιδείξεις, επειδή διαθέτει χορευτικές δεξιότητες και βοηθάει τους χορευτές, που είναι ενήλικοι οι περισσότεροι και μερικοί ανήλικοι και όλοι κάτοικοι Αρχαγγέλου.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης