Κλοπές και διαρρήξεις σημειώνονται καθημερινά το τελευταίο διάστημα σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και αγροτικές κατοικίες της ανατολικής Κρήτης.

Οι ιδιοκτήτες δηλώνουν ανήμποροι να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και έχουν «χάσει τον ύπνο τους» από τον φόβο και την ανησυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγνωστοι παραβιάζουν πόρτες και αφαιρούν ό,τι βρουν μπροστά τους, από οικόσιτα ζώα μέχρι γεωργικά εργαλεία και χρήματα. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα χρησιμοποιούν και φορτηγά οχήματα, προκειμένου να μεταφέρουν τα ζώα.

Το θράσος των δραστών είναι τόσο μεγάλο, που δε διστάζουν να εισβάλλουν στους χώρους αυτούς κατά τη διάρκεια της ημέρας, αδιαφορώντας για το αν θα γίνουν αντιληπτοί. Χτυπούν ακόμη και σε εξαιρετικά κατοικημένες περιοχές.

Όσοι από αυτούς έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, αλλά επειδή η κλοπή και η διάρρηξη θεωρούνται πλημμελήματα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις αρχές, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης