Είχαν δεχθεί επιθέσεις από Χρυσαυγίτες και άλλοι μαθητές πλην του 17χρονου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014, 14:57
Είχαν δεχθεί επιθέσεις από Χρυσαυγίτες και άλλοι μαθητές πλην του 17χρονου
Ο φόβος και ο τρόμος ήταν για τους μαθητές του Παλαιού Φαλήρου, μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς όπως προκύπτει από τις καταθέσεις κατά τη δίκη για τη δολοφονική επίθεση σε 17χρονο μαθητή, κι άλλοι μαθητές του ίδιου σχολείου είχαν δεχθεί επιθέσεις, αλλά ο φόβος τούς έκλεινε το στόμα.

Σύμφωνα με την κατάθεση μαθητή ο οποίος έχει κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη κι εκείνος είχε απειληθεί από έναν από τους δυο κατηγορουμένους, που φέρονται να επιτέθηκαν σε 17χρονο μαθητή έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο. Αν και ο νεαρός δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης είπε στους δικαστές πως θέλησε να καταθέσει γιατί οι συμμαθητές του φοβούνται.

«Είχα απειληθεί και εγώ από τον πρώτο κατηγορούμενο πριν από το περιστατικό» είπε ο μάρτυρας και συνεχισε: «Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, είδα τον κατηγορούμενο και την κοπέλα του στο σχολείο και ζωγράφιζαν στους τοίχους σβάστικες. Την επόμενη μέρα προσπάθησα να μιλήσω στην κοπέλα που ήταν συμμαθήτρια μου, αν και ήμουν λίγο απότομος. Εκείνη έστειλε μήνυμα και μόλις σχόλασα με περίμεναν ο κατηγορούμενος και τέσσερα ακόμη άτομα έξω από το σχολείο. Με κοίταζαν έντονα για να με εκφοβίσουν» κατέθεσε ο συμμαθητής του θύματος της επίθεσης με μαχαίρι.
 
Σύμφωνα με την κατάθεση του μαθητή η ιστορία είχε και συνέχεια, καθώς «Την επόμενη μέρα ζήτησα συγγνώμη από την κοπέλα και πήγαμε σε ένα παγκάκι να μιλήσουμε. Ήρθε ο κατηγορούμενος και μερικοί φίλοι του και άρχισαν να με σπρώχνουν. Αυτός έβγαλε μαχαίρι. Ήταν κλειστό αλλά το έπαιζε κοντά στο πρόσωπό μου και μου φώναζε: "Παίζεις με την τρέλα του καθενός;"». Ο μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι: «Τη γλίτωσα επειδή είχα ζητήσει συγγνώμη. Θα μπορούσα να είμαι στη θέση του Φ.Δ.». 

Επίσης, ο συμμαθητής του θύματος κατέθεσε ότι είχε ακούσει ότι η συμμαθήτριά τους ανήκει πολιτικά στη Χρυσή Αυγή. «Αυτή και ο κατηγορούμενος άκουσα ότι είχαν καλέσει και έναν άλλο συμμαθητή μας στο πάρκο και του είπε ο κατηγορούμενος: "Πες στο Φ.Δ οτι θα τον σκοτώσω ή κάτι τέτοιο"».

Αίσθηση προκάλεσε επίσης και η μαρτυρία του αστυνομικού που συμμετείχε στην έρευνα. Όπως κατέθεσε τού έκανε εντύπωση ότι την ώρα που έπαιρνε αποτυπώματα ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος τον ρώτησε αν θα έχει πρόβλημα λόγω της υπόθεσης, γιατί ήθελε να καταθέσει τα χαρτιά του για ειδικός φρουρός. «Σαν να μην είχε καταλάβει τί έκανε» είπε ο αστυνομικός, προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος τού είπε δήλωσε πως ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά ότι πλέον δεν ασχολείται με την οργάνωση.

Αναφερόμενος στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του κατηγορουμένου ο αστυνομικός είπε πως βρέθηκαν μια full face, μπλουζάκια με εθνικιστικά μηνύματα, μία καραμπίνα σε θήκη στο πατάρι και μία σιδερογροθιά.  Μάλιστα η σιδερογροθιά, όπως είπε, ήταν επιμελώς κρυμμένη στα κόπρανα της γάτας. «Η μητέρα του αργότερα ισχυρίστηκε ότι την έκρυψε εκεί για να μην συνδεθεί με το παιδί της, ενώ ήταν δική της και την ήθελε για ασφάλεια, καθώς εργάζεται σε εταιρεία σεκιούριτι. Η καραμπίνα ανήκε στον πατέρα του ο οποίος δούλευε στα ΕΚΑΜ», είπε ο μάρτυρας.

Το δικαστήριο αποφάσισε τον διαχωρισμό της υπόθεσης ως προς το δεύτερο κατηγορούμενο, καθώς μόλις χθες προέκυψε  ότι κατά την τέλεση του χρόνου του αδικήματος ήταν ανήλικος. Για αυτό και παραπέμφθηκε σε Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Η δική θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014, 15:09