Τα τρία Καναντέρ που έχει στείλει η Γαλλία στη χώρα μας, θα προσφέρουν βοήθεια στην Ιταλία όταν ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Η κυβέρνηση της Ρώμης ζήτησε σήμερα τη βοήθεια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Στην Καλαβρία, υπάρχουν ακόμη 59 ενεργές εστίες. Η κατάσταση, σε σύγκριση με χθες έχει μερικώς βελτιωθεί, αλλά παραμένει κρίσιμη. Συνολικά, εβδομήντα ομάδες πυροσβεστών επιχειρούν στην περιφέρεια αυτή, με τη βοήθεια εναέριων μέσων της Πολιτικής Προστασίας και ελικόπτερου του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταδικάζω για μια ακόμη φορά την αχαρακτήριστη δράση των εμπρηστών. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσοι κινητοποιήθηκαν για να ξεπεράσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Καλαβρίας, Νίνο Σπιρλί.

Στη Σικελία, την ίδια ώρα, πυρκαγιές μαίνονται ακόμη στην ορεινή περιοχή των Μαντονίε, ενώ ετέθη υπό έλεγχο το μέτωπο που είχε επεκταθεί μέχρι την περιοχή Καρταμπελότα, κοντά στον Ακράγαντα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλότζερο Κατάνο, «πίσω από τα τραγικά αυτά συμβάντα βρίσκεται το καταραμένο χέρι εμπρηστών και, στη συνέχεια, ο καύσωνας επιδείνωσε την κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή των Μαντονίε, η οικονομική ζημιά, για τους κτηνοτρόφους, είναι ανυπολόγιστη. Πολλοί έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή τους, για να προσπαθήσουν να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούσαν.

Στο μεταξύ, μέσω διαδικτύου πολλοί οργανισμοί και ιδιώτες άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα, προς στήριξη όσων έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα. Από τη δημόσια τηλεόραση Rai, οι κάτοικοι απευθύνουν εκκλήσεις ώστε οι τουρίστες να μην ακυρώσουν τις κρατήσεις τους και να στηρίξουν τις περιοχές που υπέστησαν τόσο εκτεταμένες, πρωτοφανείς καταστροφές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης