Βίντεο – φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί της Τετάρτης σε ημιώροφο εξαώροφου κτηρίου επί της λεωφόρου Συγγρού 3, απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Στο ισόγειο του κτηρίου στεγάζεται κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, στον ημιώροφο υπάρχει διαμέρισμα, και στον πρώτο όροφο διαμέρισμα υπό ανακαίνιση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έκρηξη υπάρχει ένας τραυματίας, ο οποίος βρισκόταν στο ισόγειο του κτηρίου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 78χρονο που φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.

Τυχεροί στάθηκαν ο οδηγός ταξί και η επιβάτιδα που κινούνταν στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Συγγρού. Στο όχημα προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές. 

Από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε ακτίνα μέχρι και τη Μακρυγιάννη και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ αμέσως ξέσπασε πυρκαγιά. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 8 το πρωί, έσπευσαν στο σημείο και επιχείρησαν δεκαοκτώ πυροσβέστες με έξι οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, πληροφορούμεθα ωστόσο ότι η Αστυνομία και ιδιαίτερα η Αντιτρομοκρατική διερευνούν με πολλή προσοχή όλα τα ενδεχόμενα.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Συγγρού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του σταθμού του μετρό Συγγρού – Φιξ έως και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας στο σημείο της έκρηξης. Από το φωτογραφικό υλικό του φωτορεπόρτερ της «Ζούγκλας» Χάρη Γκίκα, δυνάμεις των ΤΕΕΜ (πυροτεχνουργοί) ερευνούν το σημείο, με στόχο την συλλογή στοιχείων για να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες που προκλήθηκε η έκρηξη.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία, αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε λόγω διαρροής φυσικού αερίου, ωστόσο εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

 

 

Ο Πάνος Καμμένος και η Έλενα Τζούλη στο σημείο της έκρηξης

 

Επί της λεωφόρου Συγγρού 1 και Αθανασίου Διάκου 20 βρίσκεται το Γραφείο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του Έλενας Τζούλη. Και οι δύο από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης και παρακολουθούν τις έρευνες της Αστυνομίας.

 

Δείτε τα βίντεο

 

 

 

 

Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα της «Ζούγκλας»

 

 

 

 

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Δείτε τις αναρτήσεις πολιτών

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης