Αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν έχουν πέσει οι θερμοκρασίες στα βόρεια ορεινά της χώρας, ενώ παράλληλα η «Ωκεανίς» προκαλεί σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, κυρίως τη δυτική, κάτι που θα συνεχιστεί και την Τρίτη.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκε στους -14 βαθμούς Κελσίου, στο Μεσόβουνο της Κοζάνης, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Οι επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-12,9), στη Βλάστη Κοζάνης (-10), στην Κερασιά Πέλλας (-9,6) και στην Κλεισούρα Καστοριάς (-9,1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη νότια Ελλάδα, η «Ωκεανίς» δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά του νησιού, τα οποία ήδη είχαν επηρεαστεί σημαντικά από την προηγούμενη κακοκαιρία «Χιόνη». Τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του ΕΑΑ/meteo έως το πρωί της Δευτέρας ήταν σε περιοχές των Χανίων και συγκεκριμένα στην Ασή Γωνιά (βροχόπτωση 192 χιλιοστών μέσα στις 10 πρώτες ώρες της ημέρας), στον Σέμπρωνα (133), στις Βρύσες (84), στον Αλικιανό (80) και στους Άγιους Πάντες (65).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ/meteo, τα ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη (βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού) θα συνεχιστούν έως και το πρωί της Τρίτης. Η δυτική Κρήτη θα δεχτεί και πάλι πολύ μεγάλα ποσά βροχής. Με δεδομένα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και τον κορεσμό του εδάφους σε νερό, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή σε μετακινήσεις και εξωτερικές εργασίες.

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, βροχές αναμένονται στη νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο νότιο Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά και από τις πρώτες ώρες της Τρίτης θα περιοριστούν ως επί το πλείστον στην Κρήτη.

Οι θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας, ενώ σταδιακή εξασθένησή τους αναμένεται την Τρίτη. Τέλος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο την Τρίτη και την Τετάρτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης