Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ακροβολισμένες σε κομβικά σημεία περιμετρικά του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εισόδου ατόμων στις εγκαταστάσεις και διεξάγοντας παράλληλα προληπτικούς ελέγχους.

Αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όπως της ομάδας «ΔΡΑΣΗ», ΔΙ.ΑΣ. και Άμεσης Δράσης συμμετέχουν στη φύλαξη του ιδρύματος ενόψει της αυριανής επετείου. Την ίδια ώρα διενεργούνται έλεγχοι σε πεζούς και οχήματα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, ενώ κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται σταθμευμένες σε κοντινά σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί θα βρίσκεται σε ισχύει η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης περιμετρικά του ΑΠΘ, όπως και στην επέτειο του Πολυτεχνείου ενώ αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά τα μέτρα.

Επίσης, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, η οποία μάλιστα δημοσιεύτηκε το πρωί του Σαββάτου, απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα –ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, «λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19».

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

– Διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
– διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Πηγή: GRTimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης