Φωτογραφίες – Video: Χάρης Γκίκας

Άγνωστος άνδρας κρατώντας μαχαίρι πήδηξε στις 09.30 του Σαββάτου την περίφραξη στο κτήριο της πρεσβείας της Σερβίας, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 106. Αμέσως σήμανε συναγερμός, το κτήριο αποκλείστηκε, ενώ στο σημείο έφτασε διαπραγματευτής της αστυνομίας.Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Σέρβο, 23 ετών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το Κόσοβο είναι σερβικό»

Ο διαπραγματευτής, μαζί με μεταφραστή, έπειτα από περίπου 2 ώρες, έπεισε τον άνδρα, ο οποίος ήταν μεθυσμένος, να παραδοθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Σέρβο, 23 ετών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το Κόσοβο είναι σερβικό», ενώ ζητούσε να μιλήσει με τον Πρέσβη για εθνικά ζητήματα.

Έξω από την πρεσβεία, επίσης, είχε αφήσει ένα μπιτόνι με πετρέλαιο. 

Ο άνδρας οδηγήθηκε στη συνέχεια στην Κρατική Ασφάλεια. Μάλιστα, ο Σέρβος τα ξημερώματα είχε προσαχθεί από την αστυνομία στον Πειραιά, όμως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της πρεσβείας της Σερβίας για το περιστατικό:

«Σήμερα, 24 Νοεμβρίου και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, εισέβαλε στο κτήριο της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα, άτομο αγνώστων στοιχείων, νεαρής ηλικίας, το οποίο πηδώντας την περίφραξη εισήλθε στον προαύλιο χώρο και στην συνέχεια δια της βίας διέρρηξε την είσοδο του Προξενικού Τμήματος και εισήλθε στο κτήριο της Πρεσβείας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την ελληνική αστυνομία για τον επαγγελματισμό που επέδειξε, την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιστατικού. Κατά το επεισόδιο δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης