Στις 10.00 το πρωί πραγματοποιείται νέα συνάντηση ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), καθώς αύριο, Τετάρτη 15 Μαΐου, λήγει η μετενέργεια της ισχύουσας ΕΓΣΣΕ καθώς και περίπου 45 κλαδικών συμβάσεων.

Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και ενδεχόμενο «ναυάγιο» θα οδηγήσει εκ νέου στην πρέσα τους ήδη «πετσοκομμένους» μισθούς στο πλαίσιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της επιστροφής της ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σύγκλιση σε ορισμένα θέματα, όπως η διατήρηση του επιδόματος γάμου, αν και έχουν διατυπωθεί διαφορετικές προσεγγίσεις. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αποτελεί ποσοστό επί του μισθού, την ίδια στιγμή που εκφράζεται η άποψη να πρόκειται για σταθερό ποσό, ενώ ακόμα βρίσκεται στον αέρα το αν θα καταβάλλεται και στους δύο συζύγους.

«Μετά την άρνηση των εργοδοτών, οι οποίοι οχυρωμένοι πίσω από τη νομοθετική ναρκοθέτηση του θεσμού της ΕΓΣΣΕ αρνούνται να συζητήσουν οποιοδήποτε ζήτημα οικονομικού περιεχομένου, η διασφάλιση του επιδόματος γάμου, ενός επιδόματος με ευρύτερη κοινωνική διάσταση και μιας σειράς θεσμικών αλλά βασικών δικαιωμάτων θα αποτελέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο της Συνομοσπονδίας στην αυριανή νέα διαπραγμάτευση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης