Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας στον «μαϊμού» γιατρό με τη Ferrari και το ιδιωτικό αεροσκάφος, που διετέλεσε διευθυντής για 13 χρόνια στο ιατρείο Σκύρου, έχοντας πλαστό πτυχίο.

Καταδικάστηκε για απάτη κατά του ελληνικού Δημοσίου, καθώς υπολογίζεται ότι έχει αποσπάσει κατά το διάστημα της απασχόλησής του στο ιατρείο το ποσό των 667.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιωάννης Καστάνης είχε εργαστεί σαν σερβιτόρος σε φαστφουντάδικα και ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική.

Έπειτα από λίγα χρόνια μετέβη στην Ιταλία, όπου παρακολούθησε μαθήματα πρώτων βοηθειών. Στη συνέχεια κατέθεσε πλαστά έγγραφα και κατάφερε να αναγνωριστεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το υποτιθέμενο πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο της Σαπιέντσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πλαστά έγγραφα πήρε και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Νομού Αργολίδας και ξεκίνησε την ειδικότητά του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.
Λίγα χρόνια μετά πήρε τον τίτλο του ειδικευόμενου γενικού ιατρού και διορίστηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο της Σκύρου.

Δηλώσεις του δικηγόρου, Πέτρου Μαντούβαλου:

Η πλαστογραφία

Η ιστορία του «γιατρού», ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής Κέντρου Υγείας στο ΕΣΥ της Σκύρου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενη υπόθεση απάτης.

Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, μετά από ενδελεχείς ελέγχους προχώρησε στην αποκάλυψη των πλαστών πτυχίων του υποτιθέμενου επιστήμονα και το πόρισμα είναι καταπέλτης.

Ο Ιωάννης Καστάνης έκανε καριέρα στο ΕΣΥ χωρίς πτυχία, αφού οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης «La Sapienza» είναι ανύπαρκτοι, ενώ ο φάκελός του στο Υπουργείο Υγείας είχε εξαφανισθεί.

Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο συλληφθείς απέκτησε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Νομού Αργολίδας την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Προτού διοριστεί στη Σκύρο, έκανε την ειδίκευσή του (πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά) στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Σε 18σέλιδο πόρισμα που συντάχθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 από το Υπουργείο Υγείας σημειώνεται ότι στον «γιατρό» είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία μετά χρήσης επειδή είχε εκδώσει ταυτότητα με ψεύτικα στοιχεία (σ.σ.: εμφάνιζε τρία πατρώνυμα!) στις 16 Μαρτίου 2007 στο Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου.

Ο βίος και η πολιτεία

Στα 13 χρόνια που απολάμβανε τον τίτλο του ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν: Του άρεσαν ο τζόγος και η κοσμική ζωή.

Κυκλοφορούσε με Ferrari και διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο (piper).

Έκανε πλαστικές επεμβάσεις στο Κολωνάκι, οργάνωνε με το αζημίωτο αεροδιακομιδές με το ιδιόκτητο αεροσκάφος του, ενώ είχε κατηγορηθεί και για έκδοση πλαστών επιταγών.

Η σύλληψη από την Ιντερπόλ

Τα τελευταία χρόνια είχε καταφύγει στις ΗΠΑ και απολάμβανε ξέγνοιαστες στιγμές. Ωστόσο, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, η Ιnterpol τον συνέλαβε τον Ιανουάριο του 2016 και εν συνεχεία έγινε η έκδοσή του στην Ελλάδα.

Πηγή βίντεο: eviazoom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης