Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και 17 χρόνων φυλάκισης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σάμου στην Πολωνή χορεύτρια για τη δολοφονία του 73χρονου επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη, πριν δύο περίπου χρόνια στη Μύκονο, ενώ για τον Πολωνό φίλο της αποφασίστηκε ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια φυλάκιση.

Όσον αφορά στον τρίτο κατηγορούμενο, κρίθηκε αθώος ως προς την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ κρίθηκε ένοχος για τη συμμετοχή του στη ληστεία και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 χρόνων. Το δικαστήριο που συνεδρίαζε επί τρεις ημέρες, δέχθηκε εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα και για τους τρεις κατηγορουμένους, που ζητούσε να κριθούν ένοχοι οι δύο για τη ληστεία και ανθρωποκτονία και ο τρίτος αθώος για την ανθρωποκτονία και ένοχος για τη ληστεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ζήτησε την ισόβια κάθειρξη και 17 χρόνια φυλάκιση για τους ενόχους της ληστείας και ανθρωποκτονίας και για τον τρίτο ένοχο την αθώωσή του για την ανθρωποκτονία και την επιβολή φυλάκισης 17 χρόνων για τη ληστεία.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους παραδέχτηκαν ότι πραγματοποίησαν τη ληστεία, αλλά αρνήθηκαν ότι σκότωσαν τον 73χρονο επιχειρηματία. Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εκδόθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης