Eξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης σπείρα που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, διακίνηση και διάθεση χιλιάδων λαθραίων τσιγάρων στην ελληνική αγορά.

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων τρεις υπήκοοι Αρμενίας ηλικίας 28, 25 και 54 ετών, καθώς και ένας 41χρονος ομογενής, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο από τα μέλη της σπείρας κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το μεσημέρι της Δευτέρας την ώρα που παραλάμβαναν δέματα με λαθραίο περιεχόμενο, από ταχυδρομικό υποκατάστημα της Νεάπολης.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας και της παράβασης του νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας ενώθηκαν προ τριμήνου περίπου και με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους εισήγαγαν από το εξωτερικό αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, τα οποία διοχέτευαν στην ελληνική επικράτεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τσιγάρα ήταν τοποθετημένα μέσα σε μικρά δέματα και αποστέλλονταν από την Αρμενία μέσω των ΕΛ.ΤΑ. Όταν τα δέματα έφθαναν στην Ελλάδα, οι δράστες τα παραλάμβαναν από ταχυδρομικά καταστήματα -ως επί το πλείστον της δυτικής Θεσσαλονίκης- δηλώνοντας σχεδόν πάντα ανύπαρκτες διευθύνσεις κατοικίας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3.545 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης