Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται προσεχώς στο θέμα της πάταξης του παράνομου τζόγου.

Τόσο οι δικαστικές αρχές της χώρας όσο και η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) κινούνται αποφασιστικά το τελευταίο διάστημα, ερευνώντας σε βάθος τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο online στοίχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισαγγελείς ερευνούν σκοτεινές διαδρομές μεγάλων χρηματικών ποσών που διακινούνται από τις διαδικτυακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με έδρα φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού.

Εταιρείες με ηχηρά ονόματα και τεράστια διαφήμιση στη χώρα μας, οι οποίες φέρονται να φοροδιαφεύγουν συστηματικά, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της οικονομικής εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, η οποία συντονίζει τις έρευνες των Αρχών.

Έγγραφο που εστάλη πρόσφατα στο Υπουργείο Οικονομικών, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στην Επιτροπή Παιγνίων καταγγέλλει και περιγράφει λεπτομερώς τους τρόπους με τους οποίους οι στοιχηματικές εταιρείες θησαυρίζουν σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως καταγγέλλεται, οι εταιρείες χρησιμοποιούν ως «κέλυφος» άλλες εταιρείες που εδρεύουν μέχρι και στο Κουρασάο της Καραϊβικής – κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου -, ενώ διατηρώντας τους servers τους στη Μάλτα καταφέρνουν και να μην ελέγχονται και να μην αποδίδουν φόρους στην Ελλάδα. Μάλιστα, οι περισσότερες εξ αυτών δεν υποβάλλουν καν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Για τον ΦΠΑ βέβαια… ούτε λόγος!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές είχαν ξεκινήσει να ερευνούν τις online στοιχηματικές ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015. Ωστόσο, η… τύχη φαίνεται ότι τις ευνοεί, καθώς το 2016 ο φάκελος της δικογραφίας «εξαφανίστηκε» μυστηριωδώς από τα γραφεία του ΣΔΟΕ!

Το «σαφάρι» της ΕΕΕΠ αποδίδει καρπούς

Όπως τονίζουν παράγοντες που γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη αγορά, η ΕΕΕΠ έχει πάρει σοβαρά το έργο καταπολέμησης του παράνομου διαδικτυακού τζόγου και αποκαλύπτει συνεχώς site που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Υπό τον νέο της πρόεδρο Ευάγγελο Καραγρηγορίου, η ανεξάρτητη Αρχή εντάσσει συνεχώς νέους παράνομους παρόχους διαδικτυακών τυχερών παιγνίων στη «μαύρη λίστα» που διατηρεί. Τους τελευταίους μήνες έχουν αποκαλυφθεί περισσότεροι από 300 ιστότοποι παράνομων παιγνίων και στοιχηματισμού! Το έργο της ΕΕΕΠ είναι εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κάποιος ότι υπό την προηγούμενη ηγεσία η ανεξάρτητη Αρχή επικαλούνταν… αδυναμία να καταπολεμήσει τον παράνομο τζόγο και τα site ξεφύτρωναν ανενόχλητα στο ελληνικό διαδίκτυο κατά εκατοντάδες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο προστέθηκαν στη «μαύρη λίστα» της Επιτροπής -που αριθμεί πλέον 927 ιστοτόπους οι οποίοι παρείχαν παράνομα στοιχηματισμό – τα site yezgaming.gr, livebet4u.com και directslot.com.

Επισημαίνεται ότι σε όλους τους ιστοτόπους που είναι εγγεγραμμένοι στη λεγόμενη «Blacklist» επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP και οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου διακόπτουν άμεσα με τη γνωστοποίηση της λίστας την πρόσβαση σε όλους τους ιστοτόπους που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης