Έρευνα πρόκειται να γίνει από τη Δικαιοσύνη για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για χρήση υπέρμετρης αστυνομικής βίας κατά την επιχείρηση των αστυνομικών στο Κουκάκι.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας διέταξε κατεπείγουσα έρευνα έπειτα από τις καταγγελίες για αστυνομική βία που έκανε ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοί του οι οποίοι συνελήφθησαν στο σπίτι τους που βρίσκεται δίπλα στην κατάληψη που εκκενώθηκε στην οδό Ματρόζου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ερευνήσει το ενδεχόμενο να διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων αυτή της σωματικής βλάβης.

Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει πολιτική θύελλα με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στην κυβέρνηση και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Μάλιστα, χθες το απόγευμα, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσαν το παρών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ με πρωτοβουλία της νεολαίας του κόμματος, όπου υπήρχαν πλακάτ με σύνθημα για παραίτηση του υπουργού.

Εναντίον των συνολικά εννέα συλληφθέντων στη διάρκεια της τριπλής αστυνομικής επιχείρησης ο εισαγγελέας άσκησε χθες δίωξη για πλημμεληματικές κατηγορίες και τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο απ’ όπου πήραν αναβολή για σήμερα και στο μεταξύ αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το βράδυ είδε το φως της δημοσιότητας (από την τηλεόραση του Open) ηχητική καταγραφή του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, την ώρα που είχε ακινητοποιηθεί μαζί με τους γιους του στην ταράτσα του σπιτιού τους και τους είχαν περαστεί χειροπέδες. Ο σκηνοθέτης ακούγεται λέει «γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς». Στην ηχητική καταγραφή ακούγεται καθαρά η φωνή του κ. Ινδαρέ, αλλά καμία φωνή αστυνομικού.

Λίγο αργότερα χθες, περισσότεροι από τετρακόσιοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου δημοσιοποίησαν κείμενο συμπαράστασης με τις υπογραφές τους.

Παράλληλα, σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε και η καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι 28χρονη που συνελήφθη στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου είχε τραυματισθεί από πλαστική σφαίρα. Μάλιστα, επικαλέστηκε και δημοσιοποίησε απόσπασμα από το βιβλίο που τηρείται στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε η γυναίκα. Στην καταγγελία απάντησε η Αστυνομία υποστηρίζοντας ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες, αλλά ελαστικές μπάλες, με δύναμη μικρότερη της γροθιάς και βεληνεκές περίπου 15 μέτρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης