Εισαγγελέας: Προσχεδιασμένο το έγκλημα στο Κορωπί

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017, 11:46
Εισαγγελέας: Προσχεδιασμένο το έγκλημα στο Κορωπί
Για ένα προσχεδιασμένο έγκλημα με σκοπό την κοινωνική αποκατάσταση της 27χρονης κατηγορουμένης μίλησε η εισαγγελέας της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της άγριας δολοφονίας μιας 35χρονης, μητέρας δύο παιδιών, από τη σύντροφο του συζύγου της, το βράδυ της 3ης Αυγούστου 2016.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της 27χρονης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς, όπως είπε, ήταν αποφασισμένη εκείνο το βράδυ να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγο του συντρόφου τηςΗ εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της 27χρονης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς, όπως είπε, ήταν αποφασισμένη εκείνο το βράδυ να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγο του συντρόφου της.

Αυτό που όπλισε το χέρι της ήταν η χρόνια αντιζηλία τους για τον 41χρονο άνδρα, με τον οποίο και οι δύο είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.

«Η κατηγορουμένη τον γνώρισε σε πολύ μικρή ηλικία, είχε αναπτύξει αισθηματικό δεσμό μαζί του και τη δική της οικογένεια, και επιζητούσε διακαώς την κοινωνική αποκατάσταση και την αναγνώριση των παιδιών της» περιέγραψε η εισαγγελέας, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτό που ώθησε την 27χρονη στο έγκλημα ήταν το γεγονός ότι ο 41χρονος θέλησε να επικοινωνήσει με τα δύο παιδιά που είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του, η οποία είχε αποφασίσει να προχωρήσει τη ζωή της παίρνοντας διαζύγιο και εξασφαλίζοντας μια καλή διατροφή.

Η εισαγγελέας αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της 27χρονης κατηγορουμένης πως ήταν σε άμυνα όταν έστρεφε το μαχαίρι σε βάρος του θύματός της προσπαθώντας να προστατεύσει το δίχρονο παιδί της που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της.

Η εισαγγελέας αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της 27χρονης κατηγορουμένης πως ήταν σε άμυνα όταν έστρεφε το μαχαίρι σε βάρος του θύματός της προσπαθώντας να προστατεύσει το δίχρονο παιδί της που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της«Ξεχωρίζει η κραυγή του θύματος "φύγε από το σπίτι μου", τα παιδιά σπεύδουν, ειδοποιούν τον πατέρα τους, προσπαθούν να της πάρουν το μαχαίρι. (...) Δεν ταιριάζουν με τα γεγονότα που περιγράφει τα πλήγματα που έχει δεχθεί η θανούσα. Η γυναίκα επλήγη από πίσω. Η κατηγορούμενη είναι σίγουρα πάνω από τη θανούσα... Χτυπάει με πρόθεση να επιφέρει τον θάνατό της... Στα πλήγματα που έχει καταφέρει υπάρχει και αναστροφή του μαχαιριού. Γύρισε το μαχαίρι στην πληγή. Επιθυμούσε τον θάνατό της... Όλα έχουν γίνει μέσα στο σπίτι» είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας απαντώντας στις αιτιάσεις της κατηγορούμενης ότι το θύμα τη σταμάτησε έξω από το σπίτι της, της επιτέθηκε και της επέφερε εκεί τα πρώτα πλήγματα.

«Η κατηγορούμενη είχε ήδη το κοφτερό μαχαίρι μαζί της, δεν ήταν τυχαία στα ψώνια της, ήταν δίπλα της. Πώς κατάφερε να το βγάλει εκείνη την ώρα από τη σκληρή θήκη του; Ήταν ένα προσχεδιασμένο έγκλημα» επεσήμανε η εισαγγελέας, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για ένα έγκλημα βίαιο που διεπράχθη από μια νεαρή μητέρα.

«Έγκλημα βίαιο, με σωματική επαφή, με αίμα και την παρουσία τριών παιδιών. Η ίδια έκανε αναφορά στη μητρότητα, όμως αγνόησε την ύπαρξη του ίδιου του παιδιού της» τόνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017, 12:59