Την επιστροφή στη φυλακή του γυμναστή Νίκου Σειραγάκη, που είχε καταδικαστεί για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων παιδιών στην Κρήτη, προτείνει ο εισαγγελέας στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Γρεβενών που θα αποφασίσει τελικά αν θα ανακληθεί το βούλευμα με το οποίο άνοιξε η πόρτα της φυλακής για τον καταδικασθέντα, έχοντας εκτίσει μόλις 8 χρόνια και 5 μήνες από την ποινή του.

Ο Νίκος Σειραγάκης που είχε  αποφυλακιστεί στις 22 Απριλίου, συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για την αποφυλάκισή του, από τις φυλακές Γρεβενών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, αν και θα έπρεπε να διαμένει στην περιοχή της Καλαμαριάς, εκείνος ποτέ δεν εμφανίστηκε, στη διεύθυνση που είχε δηλώσει, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, αλλά εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης όπου και συνελήφθη. Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας που είχε άλλωστε παρέμβει, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για την αποφυλάκιση του Ν. Σειραγάκη.

Στην πρόταση του, ο εισαγγελέας ζητεί να ανακληθεί το βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος για παιδεραστία , προκειμένου να  παραμείνει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της εκτιτέας ποινής των 20 ετών στην οποία έχει καταδικαστεί, δηλ. 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 ημέρες. Ο εισαγγελέας θεωρεί ότι αυτό επιβάλλεται για λόγους δημοσίας τάξης καθώς  υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει παρόμοια εγκλήματα και στο μέλλον, αν κυκλοφορεί ελεύθερος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης