Εξιχνιάστηκαν την Παρασκευή, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου συνολικά 15 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν σε σπίτια, από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τις 5 Μαρτίου 2015.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν το μεσημέρι της Πέμπτης τρεις γυναίκες, ηλικίας 43, 37 και 20 ετών, οι οποίες εντοπίστηκαν, από τους αστυνομικούς να εισέρχονται σε πολυκατοικία και τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την έξοδο τους από την πολυκατοικία διενεργήθηκε έλεγχος από τους αστυνομικούς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των εξακοσίων 600 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι οι τρείς γυναίκες, είχαν εισέλθει στην πολυκατοικία και είχαν αφαιρέσει από διαμέρισμα ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού το χρηματικό ποσό και τα κοσμήματα, συνολικής χρηματικής αξίας 17.500 ευρώ, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και του αποδόθηκαν.

Επιπλέον από τη συνεχιζόμενη προανάκριση, προέκυψε ότι οι συλληφθείσες, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιανουαρίου 2014 έως και την ημέρα της σύλληψής τους, είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου 15 διαρρήξεις- κλοπές σε οικίες, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας μεγαλύτερης των 107.000 ευρώ και το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.040 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης